Familia din Cantemir care s-a intoxicat cu pesticide a pierdut al treilea copil. Baietelul de opt ani, verisorul celor doua fetite, a murit aseara la spital. Intre timp, rudele se plang ca doctorii de pe ambulanta nu ar fi acordat asistenta medicala necesara si ar fi fost indiferenti. Informatiile au fost dezmintite de responsabilii din sanatate.

Publicat:30.10.2018, 14:52

Barbatul care este o ruda a parintilor baietelului decedat spune ca atunci cand a fost chemata prima data, ambulanta ar fi ajuns foarte tarziu. Mai mult, medicii i-ar fi tratat superficial pe bolnavi.

La polul opus, Centrul National de Asistenta Medicala Prespitaliceasca sustine ca ambulanta ar fi ajuns la timp si ca, intitial, mama celor doua fetite decedate ieri, a spus ca micutii au avut voma si ameteli, dupa ce au consumat anumite produse alimentare.

Medicii ar fi insistat ca acestia sa fie internati, dar adultii ar fi refuzat si au semnat un document, care demonstreaza acest lucru. Peste cateva ore, insa, starea copiilor s-a agravat, iar ei au fost transportati la spital.

Aseara, s-a stins si baietelul de 8 ani, la Institutul Mamei si Copilului. El a ajuns la spital fiind inconstient si in stare extrem de grava, iar medicii sustin ca nu au mai putut face nimic pentru a-l salva. 

Baietelul a fost lasat in grija bunicilor doar pentru cateva zile, spun rudele, cat timp mama lui, care este asistenta medicala, a plecat la Londra.  

Viorel SINEGUR, RUDA: “ Nu a stiut nimic. Cand a ajuns la aeroport, a aflat. “ 

La spitalul “Sfanta Treime” mai sunt internate mama celor doua fete si bunica. Medicii spun ca starea lor este stabila, dar nu se pot expune asupra prognozelor pentru urmatoarele zile. Potrivit specialistilor, asemenea intoxicatii pot avea consecinte grave la 72 de ore de la debut, asa ca deocamdata pacientele vor ramane internate. Nenorocirea care a distrus familia din satul Flocoasa, Cantemir s-a intamplat ieri dimineata.

Doua surori, de 4 si 11 ani, au murit la o diferenta de cateva ore, la spitalul din Cantemir. Mama lor, bunica, dar si nepotelul ei de la o alta fiica au fost transportati in capitala, cu serviciul Aviasan. Toti s-au intoxicat de la vaporii, emanati de un insecticid, folosit la prelucrarea graului din gospodarie.