Google+

Fara garduri, capele sau monumente impunatoare in cimitire? Combinatul Servicii Funerare a modificat regulamentul privind functionarea cimitirelor - VIDEO

Fara garduri, capele sau monumente impunatoare in cimitire? Combinatul Servicii Funerare a modificat regulamentul privind functionarea cimitirelor - VIDEO
Embed:

Fara garduri, capele sau monumente impunatoare in cimitire. Din lipsa de spatiu in cimitirile din capitala, Combinatul Servicii Funerare a operat mai multe modificari la regulamentul privind functionarea cimitirelor. Daca documentul va fi aprobat, totul ar trebui sa fie gata pana de Pasti.


Ludmila BOTAN, DIRECTOR INTREPRINDEREA MUNICIPALA “COMBINATUL SERVICII FUNERARE”: “Uitati-va, pe unde sa treaca cei care duc defunctul, daca aici e gard in gard.”


Pana de Pasti toate gardurile din cimitir urmeaza sa fie demontate. Si asta pentru ca modificarile de regulament interzic ingradirea mormintelor.


Ludmila BOTAN, DIRECTOR INTREPRINDEREA MUNICIPALA “COMBINATUL SERVICII FUNERARE”: “Cei care nu le vor scoate, vom aduna noi resurse si le vom scoate.”

 

“Gardul de ce e pus, sa nu intre animale, vreun om beat. Cum fara ele? Eu nu-s de acord.”


“Chiar nu se poate de dat unui decedat niste pamant.”


“Oamenii au nevoie de o viaţă mai bună. Şi atunci loc pentru cimitir va ajunge, mai puţini oameni vor muri.”


Iar sirul masurilor care ar rezolva problema lipsei de spatiu in cimitirele din capitala nu se opreste aici.


Lilia CARAUS, REPORTER PRO TV: “Daca documentul va fi aprobat, astfel de monumente impunatoare nu vor mai putea fi construite. Iar asta pentru ca noul regulament prevede ca monumentele instalate sa nu depaseasca 1, 75 m, astfel incat acestea sa poata fi usor demontabile, iar lotul reutilizat.”


Asa ca nici pomina de capele sau mausolee in cimitire. Totusi, cele care au fost deja instalate vor ramane la locul lor.


Ludmila BOTAN, DIRECTOR INTREPRINDEREA MUNICIPALA “COMBINATUL SERVICII FUNERARE”: “Noi nu avem spatiu suficient si trebuie sa ne rezolvam cumva problema.”


“Fac monumente parca e la expozitie”


“Si cand mor vor sa-si arate cat sunt de bogati. Eu sunt de acord cu aceasta.”


Totodata, autorizatiile oferite gratis nu vor putea fi refolosite si nu se vor transmite prin mostenire. De asemenea, lotul de pamant dat in concesiune se va lua dupa 7 ani de folosinta. Regulamentul va intra in vigoare doar dupa ce va fi votat in Consiliul Municipal.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn