Femeia disparuta sambata in urma unei excursii la manastirea Tipova, a fost gasita moarta, in aceasta dupa-amiza, in apropierea unei cascade. Politia nu exclude ca ea ar fi cazut de pe o stanca. Pe acest caz a fost deschis un dosar penal.

Publicat:12.09.2017, 11:03

Femeia a fost descoperita fara suflare de un grup de alpinisti si salvatori in apropierea unei cascade de langa manastirea Tipova, in urma unei ample operatiuni de cautare.    

Liliana PUSCASU, ofiter de presa DSE: “La ora 13:29 salvatorii au depistat femeia data disparuta in localitatea Tipova, raionul Rezina. Persoana a fost gasita fara semne de viata in apropierea unei cascade. La fata locului au fost mobilizati 59 de salvatori. Toate circumstantele acestui caz urmeaza sa fie lucidate de catre specialisti.”

 Potrivit Sefului adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc, tanara ar fi cazut de pe o stanca.

Gheorghe CAVCALIUC, SEF ADJUNCT IGP: "Cadavrul acestei femei a fost depistat in satul Horodiste din acelasi raion. A fost depistat intr-o zona greu accesibila unde sunt mai multe stanci si cateva cascade. Prima versiune a anchetei, dupa examinarea cadavrului este ca persoana respectiva a decedat in urma caderii de la inaltime. Cu aceasta versiune preventiva a fost deplasata la fata locului grupa operativa din cadrul Inspectoratului de Politie Rezina. In acelasi timp am invitat medicul legist care va face toate expertizele pentru a stabili care sunt cauzele care au provocat decesul doamnei respective. Persoana a fost gasita la o distanta de jumatate de kilometru de la locul acelui camping, unde erau si celelalte persoane. La operatiunea de cautare au fost implicati angajati ai IGP, salvatori si pompieri, administratia publica locala, care in consecinta au depistat cadavrul acestei femei."

 Femeia originara din Ialoveni a mers sambata in excursie la manastirea Tipova, impreuna cu un grup de 18 persoane, care s-a organizat pe o retea de socializare. La un moment dat femeia s-a desprins de grup. Martorii spun ca mai tarziu a fost vazuta in preajma altor turisti.

Membrii grupului si-a dat seama ca lipseste abia a doua zi. Tanara isi lasase lucrurile in cort in tabara improvizata in zona si nimeni nu stia unde ar fi putut pleca. Tatal fetei ne-a spus ca el a fost ultima persoana cu care vorbise. Barbatul ne-a povestit ca fiica sa a tot vizitat manastirea ani la rand pentru ca ii placeau locurile de acolo.