Google+

Fostul premier Victor Ponta da vina pe Romania pentru ca nu s-a construit gazoductul - mold-street.com

„Republica Moldova nu trebuie sa ia gazul numai din Romania. Trebuie sa-l ia de unde e mai ieftin si mai sigur. Daca e mai ieftin din Rusia, sa-l ia de acolo”, a declarat fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, liderul Partidului „Pro Romania”, in cadrul emisiunii Punctul pe Azi de la TVR Moldova, scrie mold-street.com.

 

Politicianul a sustinut ca din punctul de vedere al infrastructurii, Republica Moldova este dependenta fata de gazul din Rusia, de aceea este important ca sa aiba doi furnizori de gaze naturale.

 

Interconexiunea energetica si gaziera

„Eu nu am zis niciodata ca Republica Moldova trebuie sa ia gazul numai din Romania. Trebuie sa-l ia de unde este mai ieftin. De unde e mai sigur. Daca e mai ieftin din Rusia, il ei de acolo. Daca ai un singur furnizor, acela intodeauna te tine cuu spatele la perete”, a mentionat fostul premier al Romaniei.


Cat despre gazoductul Iasi-Ungheni(cu extinderea pana la Chisinau), unul dintre proiectele de infrastructura, lansate in perioada in care a fost prim-ministru, Victor Ponta a spus ca a fost obtinut acordul cu BERD-ul pentru finantare. 

 

„S-au miscat mult mai greu: 2016, 2017. E din vina Romaniei, nu din cea a Republicii Moldova. Pentru ca si noi la Bucuresti schimbam guverne. Am vazut ca in sfarsit s-au semnat toate contractele pentru proiectare si executie si sper cat mai repede, aici, in Chisinau, sa aveti posibilitatea daca nu vine gaz din Est, sa vina gaz din Vest”, a afirmat Ponta.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE MOLD-STREET.COM


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn