Google+

FOTO - Spargeau locuinte in timp ce stapanii nu erau acasa. Cum actionau doi tineri, retinuti acum de politie

Doi tineri de 26 si 29 de ani din Cantemir au fost retinuti de politia locala, fiind banuiti de comiterea mai multor furturi din locuinte, anunta Inspectoratul General al Politiei.

 

Politistii au stabilit ca barbatii activau pe teritoriul raioanelor Cantemir si Cahul de mai bine de jumatate de an, timp in care au reusit sa sparga mai multe locuinte, de unde au sustras bunuri materiale (aur, mijloace banesti, telefoane, tehnica de calcul, etc). 

 

Spargatorii actionau atat ziua cat si noaptea, prin  fortarea geamului, dupa ce acumulau informatii ca stapanii nu sunt acasa. Ulterior, bunurile sustrase erau comercializate in Cahul unor persoane de incredere. 

 

Ultima isprava a suspectilor a avut loc pe 19 februarie curent, cand au patruns intr-o gospodarie din oraşul Cantemir, de unde au sustras bunuri materiale in suma de circa 8.000 de lei. Suspectii au fost retinuti a doua zi, iar ulterior arestati pentru 30 de zile.

 

In urma perchezitionarii autoturismului folosit de cei doi, fortele de ordine au depistat bunurile sustrase. 

 

Pe acest caz a fost initiata o cauza penala in baza pentru furt. Cei doi risca sa faca pana la patru ani de inchisoare.

 

Pentru a nu fi victimele unor astfel de fapte, Poliţia reaminteşte cetăţenilor măsurile de siguranţă:

 - Dacă plecaţi de acasă sau nu lăsaţi uşa neîncuiată.- Asiguraţi-vă că uşa principală de acces în locuinţă să fie încuiată peste noapte.

- Fiţi atenţi ca în orice împrejurare să nu vi se fure cheile sau să le pierdeţi. Dacă totuşi vi s-a întâmplat, schimbaţi imediat lacătul uşii.

- Montaţi pe partea interioară a uşii un lanţ de siguranţă, care să limiteze deschiderea acesteia, când descuiaţi unei persoane pe care nu o cunoaşteţi.

- Nu credeţi persoanele care încearcă să vă vîndă bunuri (veselă,detergenţi, bijuterii, etc). Aceştia vă pot distrage atenţia cu scopul de a fura.

- Pentru proprietarii apartamentelor situate la parter se recomandă a nu lăsa pe timpul nopţii geamul de la baie deschis. Montaţi grilaj sau sistem de alarmă la ferestrele care sunt expuse pericolului de escaladare.- În cazul când plecaţi în concediu sau weekend, apelaţi la o cunoştinţă sau vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Lăsaţi acestuia un număr de telefon la care puteţi fi de găsit.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn