Ghetusul de pe strazi a umplut spitalele din capitala cu pacienti. Peste o suta de persoane au ajuns la urgenta cu fracturi si luxatii in ultimele 24 de ore. Oamenii se plang ca nici astazi trotuarele nu au fost curatate bine, iar mersul pe jos a devenit un mare chin.

Publicat:17.12.2018, 15:26

Si in aceasta dupa-amiaza unele trotuare din capitala aratau ca de sticla. Pe multe din ele nu am vazut nici gram de nisip, asa ca ar fi fost mai comod sa-ti pui patinele ca sa te deplasezi pe ele. 

“Trebuie presarat sa fie nisip sau sare, atunci totul se va topi si va fi mai usor sa mergi.”

Maria s-a pornit la piata, dar a ajuns la spital. A alunecat pe trotuarul acoperit de polei si si-a rupt mana, spunea ea.

“Am alunecat si am cazut peste mana. Foarte dureros, aproape ca mi-am pierdut cunostinta. Oamenii au chemat ambulanta.”

Si Elena a ajuns la spital dupa ce a cazut chiar in mijlocul strazii.

In ultimele 24 de ore, 111 persoane au ajuns la Institutul de Medicina Urgenta cu diferite traumatisme, 19 dintre care au fost internate. Medicii recomanda in acesta perioada sa purtam incaltaminte cu talpa din cauciuc si sa evitam cizmele cu tocuri inalte.

Elena SUVAC, REPORTER PRO TV:Pe aceasta strada din sectorul Botanica al capitalei nu a fost presarat nici gram de nisip. Sa ajungi dintr-un capat al strazii in celalat este o adevarata provocare. Cei care trec pe aici, nu au nici macar de ce sa se tina asa ca sunt nevoiti sa dea probe de echilibristica.”

“Piciorul s-a dus. Trebuie sa cazi cu toata suprafata, asa incat sa nu cazi pe cot. E o idee foarte rea sa cazi peste cot, umar sau cap."

Pentru a ajunge la destinatie fara traumatisme, Roman Babii, care este antrenor de jiu jitsu ne recomanda sa ne echipam corespunzator - sa ne pazim de loviturile la cap avand caciula, gluga sau macar un fular si sa purtam haine groase – daca ne prabusim, acestea vor mai slabi impactul. Dupa cazatura, e bine sa ne folosim picioarele ca sa ne ridicam si nu mainile.

Roman BABII, PRESEDINTELE FEDERATIEI NATIONALE DE JIU JITSU:Daca, totusi, ati cazut, neaparat, in timpul caderii trebuie sa va ghemuiti. Greutatea corpului trebuie sa fie cat mai jos, trebuie sa simtiti greutatea aici, in partea inferioara. Genunchii trebuie sa fie moi."

Codul galben de ghetus anuntat de meteorologi expira la miezul noptii. Totusi, specialistii spun ca si in urmatoarele zile vom mai avea polei. Vremea se va mentine rece saptamana aceasta.