Google+

Gradini distruse, beciuri, fantani si poduri - inundate si garduri doborate. Lista localitatilor afectate de ploi - VIDEO

Potrivit ultimelor informatii raportate din subdiviziunile Serviciului Protectiei Civile si Situatiilor Exceptionale, ploile au afectat localitati din noua raioane (Leova, Soroca, Hancesti, Basarabeasca, Anenii Noi, Cantemir, Criuleni, Rezina, Ialoveni) si municipiul Chisinau. Ploile au innamolit gospodarii, beciuri, gradini, poduri, fantani, au daramat garduri si au distrus culturi agricole.

 Astfel, pentru raionul Leova in localitatile Largara, Baius, Cociulia Noua si Covurlui, în total au fost înnamolite 17 gospodarii, 12 beciuri, 21 fîntîni, 21 gradini, dar si distruse 3 poduri, 106 metri gard si 0.6 km drum local.

 

Pentru raionul Soroca, în localitatile Cosauti, Cremenciug, Nimereuca, septelici, Tatarauca Veche, Trifauti, Vasilcau si Visoca, în total au fost înnamolite 39 gospodarii, mai multe gradini si distrusi 24 km de drum local.

 

Pentru raionul Hîncesti, în satul Loganesti în total au fost înnamolite 120 gospodarii, 25 de beciuri si 5 gradini.

 

Pentru raionul Basarabeasca, satul sadaclia au fost înregistrate drept înnamolite 7 gospodarii si 6 beciuri.

 

Pentru raionul Anenii Noi, satele Mereni, Maximovca, Telita si Roscani au fost înnamolite 2 gospodarii, 10 gradini, dar si distrusi 7 km de drum local si 15 metri gard.

 

Pentru raionul Criuleni, în satele Baltata, Dalinoe si Balabanesti au fost înregistrate mai multe portiuni de drumuri locale înnamolite.

 

Pentru raionul Rezina, în satul tareuca, au fost înregistrate mai multe beciuri subinundate.

 

Pentru raionul Ialoveni, satul Sociteni- o fîntîna si un beci înamolite.

 

Pentru raionul Cantemir, satul Cociulia, ploaia a distrus hectare de culturi, printre care 65 ha orz, 46 ha porumb, 18 ha floarea soarelui, 6 ha mazare, 3 ha grîu, dar si 40 ha de livezi cu mar.

 

În toate aceste localitati, echipele de salvatori si pompieri din teritoriu, au lucrat în regim alert pentru pomparea apei din gospodariile afectate.

 

Pentru municipal Chisinau, si aici salvatorii au actionat la pomparea apei din curti, subsoluri si fîntîni pentru telecomunicatii din strazile Tighina, Vasile Alecsandri si Muncesti.

 

Referitor la situatia din localitatea Iargara, raionul Leova, cele  trei bazine acvatice sînt monitorizate în continuare, nivelul apei fiind în scadere.

 

Este de mentionat ca în urma acestor situatii, nimeni nu a avut de suferit, cei peste 300 de salvatori si pompieri din tara lucrand în regim non-stop pentru lichidarea consecintelor. Pagubele ploilor vor fi estimate de catre Comisiile pentru situatii exceptionale locale. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn