Centrul capitalei a fost si astazi blocat, dar numai pentru o ora. Pe unde a trecut coloana presedintelui turc, troleibuzele au ramas locului, iar oamenii au mers pe jos. Hotelul in care a fost cazat Recep Erdogan a fost inconjurat de un gard metalic si de o multime de politisti.

Publicat:18.10.2018, 13:17

In jurul orei 11.00, ca la comanda "STOP", tot traficul a fost oprit. Coloana lui Recep Erdogan s-a deplasat pe strada Puskin pe contrasens, dupa care pe Stefan cel Mare si Sfant. Drumul era deja pustiu pentru ca nimic sa nu stea in calea presedintelui turc. Intre timp, masinile si troleibuzele au ramas inghesuite pe strazile adiacente. 

"Ne-am urcat in troleibuz, am achitat si ne-au dat jos si poftim toti pe jos. Cum ne-am urcat si deamu ne dati jos, nu e vina noastra."

"Greu am stat si am asteptat mai bine de 45 de minute, pana cand au venit troleibuzele."

"Am inconjurat foarte mult, cativa kilometri. Ii urata toata treaba asta, vin musafirii dar oamenii fug."

Multi dintre cei nevoiti sa mearga pe jos erau nemultumiti pentru ca intarziau unde s-au pornit. Altora, insa, plimbarea se pare ca le-a priit. 

"E bine, mergem pe jos."

In jurul hotelului de lux de pe strada Varlaam unde a fost cazat Recep Erdogan, a fost instalat un gard metalic, iar cladirea era inconjurata de politisti. Nu se stie, insa, daca presedintele a dormit acolo. 

"Nu ofer informatii."

Aseara, coloana presedintelui Turciei a fost surprinsa cum stationeaza in fata unui magazin de vinuri, dar nu am reusit sa aflam daca si demnitarul era acolo. 

Mai multi lunetisti au fost surprinsi ieri pe cladirea presidentiei, imaginile fiind postate pe situl Anticoruptie.md. Astazi centrul capitalei a fost deblocat in aproximativ o ora. Pe la 12.00 masinile, dar si troleibuzele si microbuzele au inceput sa circule din nou in mod obisnuit.