Google+

Ieftinire la carburanti, deja cu 60 de bani. Declaratiile premierului dupa intalnirea cu reprezentantii companiilor petroliere - VIDEO

Ieftinire la carburanti, deja cu 60 de bani. Declaratiile premierului dupa intalnirea cu reprezentantii companiilor petroliere - VIDEO
Embed:

Indicatii executate inainte sa fie date. Cateva companii petroliere au ieftinit astazi dimineata motorina, iar la amiaza directorii s-au intalnit cu premierul, care le-a cerut... acelasi lucru. Directorii au spus ca deja au ieftinit, fara sa mentioneze de ce n-au facut-o mai devreme, in conditiile in care barilul la petrol pe piata internationala scade dramatic de cateva luni.

 

De dimineata, cateva statii PECO au afisat preturi mai mici. 1 litru de motorina costa de exemplu, chiar 13 lei si 97 de bani. Petrolistii s-au grabit astfel sa intre in gratiile noului premier, care a anuntat inca de aseara ca ii cheama astazi la discutii.

 

Feiruz ISAEV, DIRECTOR COMPANIE PETROLIERA: ”Azi dimineaţă deja la benzinăriile noastre, se vede că motorina s-a ieftinit cu 60 bani. Pe viitor, poate cu 40-50 bani.”

 Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Deci e o coincidenţă această întâlnire de astăzi sau cum să înţelegem? S-au îndeplinit cerinţele înainte ca să le solicitaţi.”


”O calificati cum doriti dvs. Putea sa fie oprita doar la asta... Mi-au propus sa venim cu o transparenta la formarea preturilor. Cu siguranta nu vom fi in capacitate sa coboram preturile.”

 
Petrolistii nu au precizat de ce nu au ieftinit mai devreme carburantii, in conditiile in care preturile pe piata internationala scad dramatic deja de cateva luni. Nu este clar nici daca si benzina se va ieftini. Deocamdata, scaderile sunt valabile doar pentru motorina.


Feiruz ISAEV, DIRECTOR COMPANIE PETROLIERA: ”Cred că în viitorul apropiat, consumatorul nostru va simţi o scădere totală a preţului de 1 leu.”

 
Proaspatul premier spune ca nu vrea sa le dea indicatii petrolistilor, dar vrea ca acestia sa opereze totusi ieftiniri.


Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Am avut si azi o intalnire, nu pt a face influenta si a-i determina sa dea in jos preturile. //Contez pe reprezentantii companiilor petroliere intru ajustarea preturilor la pompa luand in consideratie ca sunt premise pentru asta, si aici vb si de preturile pe piata internationala.”

 
Cei de la ANRE spun ca 3 companii au notificat agentia ca vor sa ieftineasca motorina in medie cu 55 de bani. Ultima data benzina si motorina s-au ieftinit in decembrie, cu cate 45 de bani. De atunci pretul petrolului pe piata internationala a scazut cu 25 la suta. Petrolistii nu au operat ieftiniri motivand cu stocurile existente si deprecierea leului.Ieri, dupa o intalnire similara, insa cu MoldovaGaz, premierul a anunta ca gazul ar putea scadea cu 10 la suta. Asta desi anterior, atat ANRE, cat si furnizorul spuneau ca nu existe motive pentru ieftinire. 

 

*Sursa Foto: privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn