Astazi Curtea Constitutionala va examina sesizarea deputatilor PD Sergiu Sarbu si Eugeniu Nichiforciuc prin care cer ca Igor Dodon sa fie suspendat dupa ce a refuzat sa-i numeasca ministri pe Radu si Ciubuc.

Ultimul update: 24.09.2018, 08:58 Publicat:24.09.2018, 05:54

UPDATE 11:45: Curtea Constitutionala a respins din nou demersul lui Maxim Lebedinschi si a decis suspendarea lui Igor Dodon din functie. 

UPDATE 11:00: Maxim Lebedinschi a cerut repetat respingerea sesizarii deputatilor democrati. 

UPDATE 10:20: Curtea Constitutionala a respins demersul consilierului prezidential. "Deputatii au competenta de a sesiza CC. Astfel, se ia decizia de a respinge demersul lui Maxim Lebedinschi", a spus presedintele Curtii Constitutionale.  

UPDATE 10:10:  Consilierul prezidential al presedintelui a cerut Curtii Constitutionale ca procesul sa fie sistat.

Adrian LEBEDINSCHI CONSILIER PREZIDENTIAL: "Cerem Curtii sa sisteze procesul pe motiv ca sesizarea nu a fost depusa de presedintele parlamentului, dar de persoane care nu detin aceasta competenta." 

UPDATE 10:00: Curtea Constitutionala a inceput sa examineze sesizarea democratilor. 

Acum doua zile, democratii au depus o sesizare la Curtea Constitutionala. Deputatii PD cer Curtii sa constate circumstantele care justifica interimatul functiei de sef de stat ca sa fie evitat blocajul institutional.

Asta ar insemna ca Andrian Candu sa ia din nou locul presedintelui ca sa semneze decretele. Iarna trecuta, Dodon a fost suspendat de doua ori, iar Presedintele Parlamentului si-a pus semnatura pentru numirea a opt ministri. 

Igor Dodon a refuzat sa-i numeasca pe Silvia Radu si pe Nicolae Ciubuc in functia de ministri. Anuntul a fost facut acum patru zile in cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, controlat de socialisti.

Pavel Filip afirma ca refuzul lui Dodon este unul ridicol si populist si ca se va adresa din nou la Curtea Constitutionala. In replica Dodon ii acuza pe democrati ca isi amintesc de nevoile poporului, doar inainte de alegeri.

Acum doua zile, seful statului a semnat decretele cu privire la demiterea ministrului Agriculturii Liviu Volconovici si ministrei Sanatatii, Svetlana Cebotari.

VEZI SI: Silvia Radu, de la Primarie, la Guvern. Plahotniuc: "Urmeaza sa fie ministru al Sanatatii"