Google+

Cei mai buni profesori si educatori, premiati la Palatul National. Dascalii care s-au ales cu titlul Profesorul Anului au primit daruri si bani din partea Ministerului Educatiei - VIDEO

Cei mai buni profesori si educatori, premiati la Palatul National. Dascalii care s-au ales cu titlul Profesorul Anului au primit daruri si bani din partea Ministerului Educatiei - VIDEO
Embed:

In ajun de ziua Pedagogului, cei mai buni profesori si educatori au fost premiati la Palatul National. Dascalii care s-au ales cu titlul profesorul anului, au fost premiati cu bani din partea ministerului educatiei. Mai solemn, ziua Pedagogului a fost sarbatorita si la Palatul Feroviarilor, unde socialistii au organizat un concert.

 

Lilian Sontu este profesor de istorie deja de 26 de ani, preda la liceul Coseriu, din satul Mihaileni, Rascani. Astazi el a fost desemnat profesorul anului si a plecat acasa cu 50 de mii de lei. 

 

Dascalul spune ca nu ar schimba aceasta profesie pentru nimic in lume, chiar daca salariile din domeniul educatiei sunt foarte mici.

 

La fel ca si Lilian Sonti, astazi la Palatul National au fost premiati mai multi profesori, educatori si invatatori. Cu un premiu de 50 de mii de lei s-a ales si Tatiana Placinta, fiind desemnata cea mai buna invatoare.

 

Ministrul Educatiei, Monica Babuc le-a promis profesorilor zile mai bune si salarii mai mari.

 

Ziua profesorului a fost marcata astazi si la Palatul de Cultura a Feroviarilor, unde socialistii, impreuna cu directia Educatie a sectorului Centru, au organizat un concert.

 

La aceasta manifestatie, pedagogii nu au primit bani, in schimb s-au ales cu cate o floare si o felicitare din partea deputatului socialist  Adrian Lebedinschi.

 

“A fost frumos. Am lucrat 60 de ani la scoala, am predat limba franceza. “Eu sunt foarte fericita. Vreau sa va multumesc pentru aceasta seara.”

 

 In timp ce sefa Directiei Eduactiei Sectorului  sustine ca evenimentul a fost organizat la inititiva directiei, deputatul PSRM afirma socialistii au venit cu initiativa.

 

Adrian LEBEDINSCHI, DEPUTAT PSRM: “Cine suporta cheltuielile? Directia si niste"

 

 Natalia STRAGESCU, SEF DIRECTIE EDUCATIE, SECTORUL CENTRU: “Florile au fost cumparate de ambele parti.”

 

 Iar la Orhei, Ilan Sor, condamnat la 7 ani de inchisoare in doarul fraudelor de la BEM, a anuntat ca a majorat salariile lucratorilor din gradinite cu 1.000 de lei. Pentru asta ar urma sa fie alocate 4 milioane de lei pe an, ce ce constituie aproximativ 10 la suta din bugetul orasului.

 

Purtatorul de cuvant al primarului de Orhei nu ne-a spus din ce buget vor fi luati banii, precizand ca primaria ar avea mai multe bugete.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn