Google+

In conditiile in care relatiile cu europenii s-au tensionat, autoritatile incearca sa gaseasca noi parteneri. Asa vad unii politicieni vizita lui Erdogan. Altii fac o legatura cu expulzarea profesorilor turci - VIDEO

In conditiile in care relatiile cu europenii s-au tensionat, autoritatile incearca sa gaseasca noi parteneri. Asa vad unii politicieni vizita lui Erdogan. Altii fac o legatura cu expulzarea profesorilor turci - VIDEO
Embed:

In conditiile in care relatiile cu europenii s-au tensionat, autoritatile incearca sa gaseasca noi parteneri. Asa vad unii politicieni vizita presedintelui turc. Totusi, evenimentul este umbrit de expulzarea profesorilor de la Orizon sustin acestia. Cat despre anuntul lui Erdogan ca am avea infiltrati teroristi in Molodova, deputatii spun ca sunt... povesti cu zmei.

 

Lilian CARP, DEPUTAT PL:  “Nu mai sunt primiti in Curtile Europene din actuala guvernare nimeni, asa ca isi cauta partneri politici in alta parte ca sa mimeze ca exista aceasta discutie cu alte state.”

 

Oleg REIDMAN, DEPUTAT PCRM: “Eu am vazut la televizor, dar nicio hartie.”

 

Politicienii tind sa faca o legatura dintre aceasta vizita si expulzarea profesorilor turci de la inceputul lunii septembrie.

 

Iurie TAP, DEPUTAT PLDM: “Atunci cand Moldova impreuna cu Turcia incalca grav drepturile fundamentale este intolerant. Sub acest aspect e prost de tot pentru ca imaginea RM are de suferit.”

 

Maia SANDU, LIDER PAS:  “-S-ar putea sa existe si alte proiecte mai putin publice, interese personale la care au contribuit autoritatile de la Ankara.”

 

Unii insista, totusi, sa nu subminam din importanta evenimentului.
 

 

Veaceslav NEDELEA, DEPUTAT PD:  “Turcia este un jucator geopolitic important in bazinul de nord al Marii Negre. - Ieri Erdogan ne spunea ca exista riscul sa se infiltreze membri teroristi si in Moldova. - Nu comentez, nu-mi dau seama.”

 

Stefan CREANGA, DEPUTAT GPPEM: “Poate doar turcii lor sa vina sa ne faca ceva, dar in rest nu cred.”

 

Este criticata si declaratia de ieri a presedintelui turc precum ca am avea infiltrati in tara membri ai organizatiilor teroriste. 

 

Iurie TAP, DEPUTAT PLDM: “Daca are dumnealui probleme acolo sa se descurce.”

 

Lilian CARP, DEPUTAT PL: “Povesti cu zmei, atunci cand nu ai argumente reale si incerci sa iti inlaturi oponetii politici, asta e deja absurd.”

 

Astazi Ziarul de Gara a facut o retrospectiva a relatiei dintre Igor Dodon si Recep Erdogan. Cei doi s-au intalnit prima oara in mai 2017 la Istanbul, atunci cand seful nostru de stat i-a cerut omologului sau sa sponsorizeze reabilitarea sediului Presedintiei.

 

In iunie, Dodon s-a odihnit in Antalya pe banii turcilor, iar o luna mai tarziu se afla ca Erdogan accepta solicitarea de a finanta reparatia sediului de pe bd. Stefan cel Mare. In februarie 2018 se dau start lucrarilor, iar in iulie, partenerii turci gasesc bani si pentru mobila. Toamna incepe cu retinerea celor 7 profesori turci de la liceul “Orizont”.

 

Dodon, insa, a negat vreo legatura in acest sens.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn