In doar 24 de ore, 24 persoane au ajuns la spitalul de urgenta cu fracturi si luxatii, dupa ce au lunecat si au cazut pe trotuarele din capitala. Unele dintre ele nu au fost curatate de cand a nins, iar astfel au devenit un adevarat pericol pentru trecatori. Agentii economici sunt obligati sa curate trotuarele din preajma sediilor, altfel risca amenzi.

Publicat:21.11.2018, 14:56

24 de persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor de la spitalul de Urgenta, dupa ce au cazut pe trotuarele acoperite de gheata si zaada. Daca unii s-au ales doar cu luxatii, altii cu fracturi destul de grave. Sase din ei, pensionari fiind, raman internati in sectia de traumatologie.

Si daca pe strazile principale trotuarele sunt curatate, pe cele din alte sectoare te simti ca pe patinoar. Pe strada Igor Vieru, de exemplu, trotuarul din fata unui magazin nu a fost curatat de loc, asa ca oamenii trebuie sa-si tina bine echilibrul cand trec pe acolo.

“E atat de periculos, de abia ma tin”

Reprezentantul preturii de la Ciocana spune ca nu a stiut despre situatie si sustine ca se va interveni.

Valeriu PRIHODICO, SEF SERVICII COMUNALE, PRETURA CIOCANA: “ Vom lua masuri.”

Iar pe strada Hristo Botev din Sectorul Botanica trotuarul de o parte a carosabilul este curatat, iar de cealalta parte e plin de gheata. Desi in apropiere se afla mai multe institutii, acestea au curat doar cativa metri din fata portii.

“Oamenii nemultumiti”

Agentii economici care nu au curatat trotuarele si zona din preajma intreprinderilor risca amenzi de pana la 9 mii de lei, iar persoanele fizice pana la 1800 de lei.