In fiecare zi, in jur de o mie de moldoveni care solicita diferite servicii la Consulatul Romaniei de la Chisinau, a declarat astazi ambasadorul Daniel Ionita. Astazi, diplomatii romani au vorbit si despre problemele tehnice care se refera la inregistrarea online. De vina ar fi neatentia persoanelor in momentul in care incearca sa se programeze pe internet.

Publicat:05.12.2018, 16:21


Responsabilii de la consulatul Romaniei au venit astazi cu o explicatie care se refera la faptul ca unele persoane nu se pot inregistra online pe pagina consulatului. 

Maisura PITIGOI, CONSUL GENERAL: “Se intapla ca sistemul sa dea eroare daca serviciul consular nu este ales corespunzator si atunci campurile care trebuie completate caatare nu corespund serviciului pe care eu de fapt il doresc.“

Pentru a fi programti, oamenii sunt nevoiti sa astepte ceva timp. Iar asta pentru ca cererile pot depasi numarul de o mie intr-o singura zi. 

Maisura PITIGOI, CONSUL GENERAL: “Procesul de asteptare dureaza pentru ca muncim la capacitate maxima. Exista persoane care au probleme mai delicate si le oferim si lor suportul de care au nevoie.”

Totodata, ambasadorul a comunicat despre simplificarea actelor normative oferite de Romania cetatenilor din Republica Moldova.

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI LA CHISINAU: „Romania a venit in intampinarea cetatenilor Republicii Moldova printr-o serie de acte normative, care simplifica anumite proceduri de obtinere a cetateniei Romaniei sau a documentelor romanesti.Printre aceste acte se numera: legea cu privire la eliminarea unor taxe privind completarea unor acte, depunerea cererilor de transcriere sau inscriere a certificatelor de nastere si de casatorie la oficiile de stare civila din cadrul tuturor municipiilor din Romania sau ale celor 6 sectoare ale municipiului Bucuresti, modernizarea instrumentelor pusa dispozitie cetatenilor romani, implementarea unui sistem informatic integrat consular denumirea „e-consulat”. "