Google+

In PMAN s-au cerut alegeri anticipate si demisia Guvernului Filip. Dupa ce au scandat in centrul capitalei, participantii au marsaluit pana la soseaua Balcani, unde au blocat intrarea in oras - VIDEO

In PMAN s-au cerut alegeri anticipate si demisia Guvernului Filip. Dupa ce au scandat in centrul capitalei, participantii au marsaluit pana la soseaua Balcani, unde au blocat intrarea in oras - VIDEO
Embed:

Protestele antiguvernare au continuat si astazi. Adunati in Piata Marii Adunari Nationale, mii de oameni membri ai Platformei Da si sustinatori ai lui Dodon si Usatai au cerut alegeri anticipate si demisia Guvernului Filip. Unii manifestanti au avut in maini crizanteme pe care le-au dat ulterior politistilor, vrand sa arate ca protestul este pasnic. Dupa ce au scandat cateva ore in centrul capitalei, participantii la protest au marsaluit pana la intrarea in oras dinspre soseaua Balcani unde au blocat drumul.


Chiar de dimineata mii de oamenii au inceput sa se adune in Piata Marii Adunari Nationale. Si pentru ca exista un scenariu bine stabilit, manifestatia oficiala a inceput la amiaza. Rand pe rand pe scena s-au urcat liderii protestarilor. 


Iar ca sa fie mai bine auziti, organizatorii au adus si doua boxe puternice. Totodata scena socialistilor, din fata Parlamentului a fost mutata in Piata.


Andrei NASTASE, LIDER PROTESTARI: “Chiar nu stiu cine a adus...” 


Manifestantii  au cerut  dizolvarea parlamentului si alegeri anticipate.

O femeie a venit cu o matura.


“Am venit cu o matura sa-i matur pe totii”


Iar altii si-au depasit imaginatia si au confectionat doua momai.

Protestarilor li s-a alaturat si consilierul PPEM, Oazu Nantoi. 


“Nu poate fi vorba despre nicio prietenie...”


Sa protesteze a venit si analistul, Arcadie Barbarosie, care a tinut sa-si expuna parerea si despre protestele de miercuri, cand mai multi protestari au intrat in Parlament, stricand usile de la intrare. 


Arcadie BARBAROSIE, DIRECTOR IPP: “Si la mine acasa usa e mai trainica, asta e dovada, ca cei care au reparat Parlamentul au furat...”


Dupa aproape patru ore de proteste in Piata Marii Adunari Nationale, manifestantii au pornit in mars spre CNA. 

Apoi marsul a continuat pana la intrarea in  capitala dinspre soseaua Balcani. Acolo ei au blocat drumul, protestand astfel fata de actiunile politiei care, ar fi intors din drum mai multe autobuze cu oameni ce urmau sa ajunga la Chisinau.

Protestul s-a incheiat cu o rezolutie a Consiliului de salvare a natiunii, din care fac parte liderii protestarilor. Manifestantii au cerut dizolvarea Parlamentului, a Guvernului si alegeri anticipate. Totodata i-au rugat pe parteneri de dezvoltare sa le sustina revendicarile. Protestarii au mai cerut demisia noului ministru de Interne si a sefului interimar al IGP. Potrivit Ministerului de interne la protest au participat in jur 20 de mii de persoane, organizatorii vorbesc de cifra de 100 de mii.Un alt protest, doar ca de sutinere a Guvernului Filip ce urma sa aiba loc astazi la Chisinau a fost anulat, potrivit organizatorilor pentru a se evita orice risc de infiltrare a provocatorilor si de producere a violentelor.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn