Google+

Inca 90 de zile de arest pentru Vlad Filat. Ex-premierul a fost prezent la sedinta de judecata, insa nu i s-a permis sa faca declaratii. Avocatii vor contesta decizia la Curtea de Apel - VIDEO

Inca 90 de zile de arest pentru Vlad Filat. Ex-premierul a fost prezent la sedinta de judecata, insa nu i s-a permis sa faca declaratii. Avocatii vor contesta decizia la Curtea de Apel - VIDEO
Embed:

Vlad Filat ramane dupa gratii. Magistratii de la Judecatoria Buiucani au admis astazi demersul procurorilor si astfel au prelungit mandatul de arest pe numele fostului premier cu inca 90 de zile. La sedinta de astazi a fost prezent si Vlad Filat. Acesta a fost adus in instanta de cativa mascati. Fostului premier insa nu i s-a permis sa faca declaratii. Avocatii au anuntat ca vor contesta decizia de astazi la Curtea de Apel.

 

Spectacolul continuă! Mă declar nevinovat!


Atat a reusit sa spuna Vlad Filat dupa sedinta de judecata care a durat mai bine de 5 ore. Fostul premier ar fi vrut sa faca declaratii. 

"Domnule Filat, o să vorbiţi cu noi? Dacă o să-mi permită o să vorbesc."


Adriana BETISOR, PROCUROR ATICORUPTIE 
Filat are acelasi regim pe care l-a avut anterior. El mai bine ar vorbi in fata instantei si organului de urmarire penala decat in fata presei.

 
Vlad Filat a fost vazut ultima data pe 18 noiembrie la o sedinta de judecata de la Curtea de Apel. Astazi fostul premier a fost escortat la Judecatoria Buiucani de cativa mascati. Nu am reusit sa vedem daca Vlad Filat avea catuse pe maini, deoarece acesta ducea o cutie, in care, se aflau, potrivit avocatului, materialele dosarului, pe care le-a primit abia astazi. Filat era vizibil slabit, probabil si din cauza celor 10 zile cat a fost in greva foamei.  

 
Igor POPA, AVOCAT 
Putin racit si demoralizat, dar in general ok.”  


Sedinta la care judecatorii au decis ca Vlad Filat sa ramana dupa gratii inca 90 de zile s-a desfasurat cu usile inchise. Nici sedintele urmatoare in dosarul Filat nu vor fi publice, desi avocatii au cerrut ca acestea sa fie deschise.


Igor POPA, AVOCATUL LUI FILAT 
“Este o incalcare grava sa nu fie respectat principiul publicitatii judecarii cauzei.


Adriana BETISOR, PROCUROR ATICORUPTIE 
Potrivit prevederilor legale, regula este ca sedinta sa fie publica, insa ...in momentul in care la examinarea probelor in instanta, chiar si la audierea unor martori, ar putea fi elucidate unele aspecte, care in cazul in care vor fi cunoscute public, ar putea sa ne creeze pericol...”

Dupa ce la sedinta trecuta avocatii fostului premier au cerut recuzarea judecatorilor, iar cei trei magistrati au depus si ei o cerere de abtinere, astazi a fost selectat un nou complet de judecata.

 
Igor POPA, AVOCAT 
Nu au fost motive de recuzare si nu s-au abtinut.


Unul dintre judecatori este Galina Moscalciuc, cea care l-a achitat in prima instanta pe politistul Ion Perju, invinuit de moartea lui Valeriu Boboc la 7 aprilie 2009. Ulterior Perju a fost condamanat la 10 ani de inchisoare de catre Curtea Suprema de Justitie. Alt judecator, Sergiu Lazari a examinat dosarul lui Iacob Gumenita si a fost protagonistul unei scene in care a agresat jurnalistii.


Acesta este al patrulea mandat de arest emis pe numele lui Vlad Filat.

 

Fostul premier este detinut intr-o celula a penitenciarului numarul 13 din Chisinau.

 

El este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani, 250 de milioane de dolari.

 

Filat a respins acuzatiile si a spus ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta democratul Vlad Plahotniuc. Acesta nu a comentat acuzatiile.

 

Urmatoarea sedinta de judecata in dosarul lui Filat va avea loc la 15 ianuarie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn