Google+

Inca un partid anunta ca nu va participa la alegeri, insa va sustine Blocul ACUM - Ziarul de Garda

Inca un partid din R. Moldova anunta ca nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Decizia a fost luata de Partidul Liberal Reformator in cadrul Biroului Politic National care a avut loc pe 16 decembrie curent, scrie ZdG.md.

 

„Biroul Politic Naţional a examinat atitudinea Partidului Liberal Reformator faţă de alegerile din 24 februarie 2019. S-a constatat că eforturile PLR de a constitui ori de a se încadra într-o construcţie electorală unionistă nu s-au încununat cu succes din mai multe motive. Executivul partidului le va raporta la apropiatul congres. Măsurile draconice luate acum, în perioada pre-electorală, de forţele oligarhice au scopul de a face imposibilă nu doar alternanţa puterii în stat, dar însăşi pătrunderea în legislativ a unor forţe din afara spaţiului politic controlat de binomul oligarhic. Pentru a combate aceste planuri oneroase este nevoie de o polarizare cât mai pronunţată a forţelor care se declară anti-oligarhice. Gravitatea situaţiei impune maximă responsabilitate, maturitate politică şi decizii extraordinare”, se precizează într-un comunicat de presă al partidului, scrie ZdG.md.

 

Reieşind din această situaţie, Partidul Liberal Reformator a hotărât să se abţină de la participarea cu liste proprii în alegerile parlamentare din iarna anului 2019. Totuşi, PLR a luat hotărârea să susţină în alegeri, necondiţionat, Blocul Electoral ACUM DA PAS şi face acelaşi apel către toţi membrii şi simpatizanţii săi.

 

O decizie similară a fost luată astăzi, 17 decembrie, şi de Partidul Unităţii Naţionale, care şi-a declarat sprijinul pentru blocul ACUM.

 

Blocul electoral ACUM – Platforma DA şi PAS a depus astăzi, 16 decembrie, actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru înregistrarea în cursa electorală. În decursul a şapte zile, CEC va decide dacă înregistrează sau nu blocul în campania pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn