Inca un partid din R. Moldova anunta ca nu va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie. Decizia a fost luata de Partidul Liberal Reformator in cadrul Biroului Politic National care a avut loc pe 16 decembrie curent, scrie ZdG.md.

Publicat:17.12.2018, 14:49

„Biroul Politic Naţional a examinat atitudinea Partidului Liberal Reformator faţa de alegerile din 24 februarie 2019. S-a constatat ca eforturile PLR de a constitui ori de a se încadra într-o construcţie electorala unionista nu s-au încununat cu succes din mai multe motive. Executivul partidului le va raporta la apropiatul congres. Masurile draconice luate acum, în perioada pre-electorala, de forţele oligarhice au scopul de a face imposibila nu doar alternanţa puterii în stat, dar însaşi patrunderea în legislativ a unor forţe din afara spaţiului politic controlat de binomul oligarhic. Pentru a combate aceste planuri oneroase este nevoie de o polarizare cât mai pronunţata a forţelor care se declara anti-oligarhice. Gravitatea situaţiei impune maxima responsabilitate, maturitate politica şi decizii extraordinare”, se precizeaza într-un comunicat de presa al partidului, scrie ZdG.md.

Reieşind din aceasta situaţie, Partidul Liberal Reformator a hotarât sa se abţina de la participarea cu liste proprii în alegerile parlamentare din iarna anului 2019. Totuşi, PLR a luat hotarârea sa susţina în alegeri, necondiţionat, Blocul Electoral ACUM DA PAS şi face acelaşi apel catre toţi membrii şi simpatizanţii sai.

O decizie similara a fost luata astazi, 17 decembrie, şi de Partidul Unitaţii Naţionale, care şi-a declarat sprijinul pentru blocul ACUM.

Blocul electoral ACUM – Platforma DA şi PAS a depus astazi, 16 decembrie, actele la Comisia Electorala Centrala (CEC) pentru înregistrarea în cursa electorala. În decursul a şapte zile, CEC va decide daca înregistreaza sau nu blocul în campania pentru alegerile parlamentare din februarie 2019.