Incercarea autoritatilor de a interzice soferilor sa parcheze masinile pe bulevardul Stefan cel Mare s-a soldat cu esec. Si dupa instalarea pilonilor de delimitare, conducatorii auto continua sa-si lase automobilele pe trotuare. Cei de la primarie spun ca vor trece la planul B - vor monta piloni si pe lateralul strazilor, in speranta ca asa soferii nu vor avea acces pe trotuare.

Publicat:10.12.2018, 18:23


In scuarul cinematografului Patria Loteanu astazi erau parcate zeci de masini, chiar daca trotuarul este ingradit de pilonii de delimitare. Soferii isi lasau automobilele  chiar in fata stalpilor. 

Din randurile de piloni, pe alocuri montate serpuit, lipseste cate unul, asta pentru ca ar fi fost dati jos de masinile parcate acolo, spun cei de la primarie. Intrebati de efecienta deciziei de a monta pilonii pe trotuare, odata ce soferii nu tin cont de ea, autoritatile spun ca mai au un plan.

Vor instala si altii lateralul strazilor, asa incat conducatorii auto sa nu mai aiba acces pe trotuare.

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: “ Vom interveni cu politia pentru cu nu puteam delimata fiecare metru. Vor fi instalate si indicatoare -parcare interzisa.”

Soferii spun ca inainte de a instala pilonii, autoritatile ar trebui sa amenajeze parcari. 

“E greu trebuie sa umbli pana gasesti.”

“As fi gata si sa platesc doar sa fie amejate, e greu asa.”

Pe de alta parte, Ruslan Codreanu sustine ca, de fapt, nu lipsa parcarilor este o problema, ci gestionarea gresita a acestora. 

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: “Haide-ti sa mergem pe Micle unde sunt parcari, asta nu inseamna ca masinele nu sunt parcate haotic pe trotuare, se parcheaza alaturi. Sa nu mise zica mie ca trebuie sa asiguram locuri de parcare, pentru ca locuri sunt.” 

Potrivit unui studiu, efectuat de Institutul pentru Politici si Reforme Europene, blocarea accesului pe trotuarele de pe bulevardul Stefan cel Mare va reduce haosul din oras, insa inainte de asta autoritatile ar trebui sa inceapa discutiile despre parcarile auto cu plata, odata ce aplica masuri de restrictionare.