Inainte pentru soferi si la culoarea rosie a semaforului. Sagetile care le permit treaca, dupa ce acorda prioritate celor care vin din stanga, vor aparea in 24 de intersectii din capitala. Cateva deja au fost instalate.

Publicat:25.09.2017, 15:51

Prima sageata verde, care le permite soferilor sa mearga inainte la culoarea rosie a semaforului a fost instalata in acest week-end la intersectia strazilor Constantin Stere cu Sciusev in preajma stadionului Dinamo.

“Multi oameni nu stiu ce inseamana asta. Vad multe masini stau la semafor.”

Nistor GROZAVU, PRIMAR INTERIMAR CHISINAU: “Cei care vroiau sa circule inainte pe Vasile Lupu la semnalul rosu a semaforului trebuia sa opreasca cu toate ca din partea cealalta nu era nici un fel de transport fiindca acolo este cotitura doar la stanga.”


Soferii spun ca in sfarsit nu vor mai pierde timp asteptand culoare verde a semaforului pentru a putea merge inainte la o intersectie pe un drum continuu.

Numai plusuri din partea ei. Aici intodeauna sunt ambuteiaje si nu are sens sa stai aici in ambuteiaj.”

Si la intersectia strazilor Albisoara cu Puskin a aparut noua sageata. Acolo in orele de varf se formau ambuteiaje imense, iar aceasta sageata va fluidiza traficul.

“Mai putine masini se vor aduna.”

“Nu cred ca e locul perfect, pentru ca nu e o intersectie atat de mare.”

“Sunt de parere ca sunt mai multe intersectii in oras unde ar putea sa fluidizeze traficul cu aceasta sageata.”

In total in 24 de intersectii din capitala  vor fi instalate sageti noi. Acolo unde este un drum continuu, intrerupt de unul la stanga. Doar pe strada Albisoara vor fi montate 3. 

 Semnele vor fi instalate la intersectiile:

 Bucuresti si Sciusev; Traian si Grenoble; Grenoble si Costiujeni; Grenoble si Testemitanu; Hâncesti si Spicului; Ismail si Varlaam; Ismail si Columna; Ismail si A. Hâjdeu; V. Lupu si Constitutiei; Kiev si T. Vladimirescu.

Albisoara si A. Puskin; Albisoara si V. Alecsandri; Albisoara si Feredeului; Gradina Botanica si Salcâmilor; Gradina Botanica si Sarmizegetusa; L. Deleanu si N. Costin; Alba Iulia si L. Deleanu; N. Dimo si A. Saharov; V. Lupu si St. Neaga; C. Stere si M. Kogalniceanu; C. Stere si A. Sciusev; P. Halippa si A. Cornescu; P. Halippa si A. Mateevici; Pietrarilor si Drumul Viilor.