Google+

Interpreta Jasmine impreuna cu cateva sute de locuitori din Orhei au cerut eliberarea lui Ilan Shor la Judecatorie. Acesta insa a fost lasat in arest la domiciliu - VIDEO

Interpreta Jasmine impreuna cu cateva sute de locuitori din Orhei au cerut eliberarea lui Ilan Shor la Judecatorie. Acesta insa a fost lasat in arest la domiciliu - VIDEO
Embed:

Interpreta Jasmine a venit astazi la Judecatoria Buiucani ca sa-si sustina sotul. Impreuna cu cateva sute de locuitori din Orhei ea a cerut eliberarea lui Ilan Shor. Judecatorii insa l-au lasat in arest la domiciliu, chiar daca a fost inregistrat la CEC, in calitate de persoana de incredere a candidatul partidului sau la prezidentiale. Sor crede ca intentionat a fost lasat in arest la domiciliu, pentru nu se putea implica in campania pentru alegerile prezindentiale.

 

 - Ce s-a decis?

- Au respins.

 

Imbracata intr-un palton alb si inconjurata de bodygarzi, sotia lui Ilan Sor si-a facut aparita la Judecatoria Buiucani. Interpreta spune ca a vrut sa priveasca in ochii judecatorilor, insa ulterior s-a razgandit.

 

Asa ca dupa ce a intrat in cladire si a schimbat cateva vorbe cu sotul sau, Jasmin a revenit langa protestatari. Ea afirma ca de ceva vreme sta aici in Moldova impreuna cu cei doi copii ai lor. Iar decizia de astazi a calificat-o drept ilegala.   

 

Jasmin, SOTIA LUI ILAN SOR: ”Justiţia din Moldova şi-a arătat încă o dată faţa. Totul este o tâmpenie, este o joacă politică. Eu ştiu foarte sigur că el nu este vinovat. Este o luptă politică, noi suntem în scenariul cuiva. Probabil trebuie să aşteptăm şi să o trecem.”

 

Astazi, primarul de la Orhei a cerut sa fie eliberat din arest la domiciliu, pe motiv ca a fost inregistrat la CEC, in calitate de persoana de incredere a candidatului partidului sau la prezidentiale. Judecatorii insa au respins cererea. 

 

”Nu ne dau voie intenţionat să participăm la alegeri. Deoarece ei ştiu ce facem noi, promitem şi facem."

- Cui nu le convine? - Candidaţilor.

 

Sor insa a evitat sa spune cui anume nu i-ar conveni ca el sa nu se implice in campania electorala. Avocatii au anuntat ca vor ataca decizia la Curtea de Apel.

 

AVOCAT: ”Este o ingerinta grava in dreptul electoral..”

 

Dupa pronuntarea deciziei, Sor a plecat in graba. Jasmin, insa a mai zabovit. Ea ramas sa discute cu oamenii care au venit in fata jduecatoriei ca sa-i sustina sotul.

 

Acum cateva zile fostul viceprimar de la Orhei Igor Grigoriev a spus ca protestarii care vin la sedintele de judecata ale lui Ilan Shor ar fi platiti. Astazi cei prezenti la manifestatie au negat cu vehementa.

 

”Sa primeasca el atat cat primim noi...”

 

”Imi fac cruce ca nu am primit nimic...”

 

Ilan Sor este cercetat pentru escrocherie si spalare de bani.

 

El este invinuit ca ar fi obtinut peste 5 miliarde de lei de la Banca de Economii, pe care le-ar fi spalat apoi prin firme off-shore. Procurorii cer 15 ani de inchisoare. Sor nu-si recunoaste vina.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn