Google+

Intreprinderea de stat Radiocomunicatii a sarbatorit 70 de ani de la fondare - VIDEO

Intreprinderea de stat Radiocomunicatii a sarbatorit 70 de ani de la fondare - VIDEO
Embed:

Intreprinderea de stat Radiocomunicatii a sarbatorit astazi 70 de ani de la fondare. Fostii si actualii angajati si-au amintit cum a inceput totul si prin ce schimbari a trecut compania in toti acesti ani.

 

Zapsa Parfenii, care a lucrat aproape 40 de ani ca inginer la inreprinderea de stat Radiocomunicatii, este la pensie, insa a venit astazi sa sarbatoreasca impreuna cu alti colegi. Spune ca la inceput era mai dificil de muncit, cu echipamentul vechi, insa cu timpul acesta a fost inlocuit cu tehnologii noi.

 

Parfenii ZAPSA, FOST INGINER:"Eu am lucrat mai mult cu echipamentul vechi si trecerea la tehnologia noua ii mai sofisticata, e mai compusa dar nu este asa de grea. Echipamentul e mai usor se monteaza pe niste piloni mai jos."

 

Iar Ion Simcic e angajat la intreprindere din 1997 si pana in prezent. Spune ca multe schimbari s-au facut de atunci.

 

Ion SIMCIC, INGINER COORDONATOR LA STATIA DIN STRASENI: "Sunt martor la tranzitia la utilaj modern, care nu necesita atatea brate de munca care lucreaza automat. Orice echipament trebuia foarte bine de invatat principiile de lucru."

 

Intreprinderea si-a inceput activitatea in anul 1948 si asigura difuzarea emisiunilor la posturile de radio in aproape toata tara. 

 

Mihai IACOB, DIRECTOR GENERAL RADIOCOMUNICATII: "Intreprinderea a facut retehnologizarea a obtinut efecienta energetica si in prezent intreprinderea este practic retehnologizata."

 

Petrecerea de aniversare a 70 de ani de la fondare s-a dat pe teritoriul intreprinderii din Chisinau.Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn