Google+

Un centru de consultanta pentru moldovenii care vor sa-si redobandeasca cetatenia romana va fi deschis la Chisinau. Oamenii vor fi ajutati sa-si perfecteze dosarul

Un centru de consultanta pentru moldovenii care vor sa-si redobandeasca cetatenia romana va fi deschis la Chisinau. Oamenii vor fi ajutati sa-si perfecteze dosarul
Embed:

La Chisinau va fi creat un centru de consultanta pentru moldovenii care vor sa devina cetateni romani. Acest centru va acorda asistenta la completarea dosarului de redobandire a cetateniei romane.

 

Specialistii de acolo ii vor ajuta pe doritori sa-si intocmeasca mai usor dosarul. Oficiul va functiona in incinta Biroului parlamentar al deputatului roman Constantin Codreanu, care a si facut anuntul pe facebook. Incepand cu data de 14 noiembrie, centrul va avea program in zilele de marti, miercuri si joi. Parlamentarul sustine ca legea cetateniei romane are necesitati de ajustare, iar decizia privind deschiderea centrului vine dupa ce a discutat cu mai multi moldoveni din raioanele tarii.  

 

„Cetăţenia română este un drept fundamental al românilor basarabeni. Dorim ca prin acest Centru pentru Cetăţenie Română să le acordăm asistenţă calificată tuturor celor care au nevoie de ea la întocmirea dosarului de redobândire a cetăţeniei române. Am decis înfiinţarea acestui Centru după discuţii cu români din diverse localităţi ale Basarabiei şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. Sunt convins că Centrul nostru de la Chişinău va impulsiona substanţial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile fireşti de cetăţeni români, drepturi de care basarabenii au fost privaţi abuziv fără să fi renunţat vreodată la ele”, a mentionat deputatul Constantin Codreanu intr-un comunicat de presa.

 

Acest centru consultativ va functiona in incinta Biroului parlamentar al deputatului Constantin Codreanu din strada 31 August 1989 si va avea program in fiecare zi de marti, miercuri si joi.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn