La nici jumatate de an de cand a fost reparat, bulevardul Stefan cel Mare se gaureste. Au aparut primele gropi, iar pavajul de pe trotuare se surpa. Responsbailii de la Directia transport spun ca au vazut si spun ca firma care a reabilitat strada va interveni in curand. Motivul pentru care au aparut gropile ar fi ca s-au asternut doar doua straturi de asflat, desi anterior se spunea ca artera principala a orasului va fi reparata capital.

Publicat:23.05.2018, 16:55

O groapa a rasarit in Piata Marii Adunari Nationale, chiar vis-a-vis de  cladirea Guvernului. Altele mai mici pot fi vazute langa gurile de canalizare. Soferii spun ca nu au apucat bine sa se bucure de drumul proaspat reparat, ca deja trebuie sa mearga cu grija.

Langa statia de troleibuz din preajma strazii Toma Ciorba, de doua luni a aparut o groapa aproape de un metru . Un indicator de atentionare a fost pus acolo, insa nu se stie cand va fi astupata gaura.

Si pavajul, proaspat amenajat pe trotuare, cedeaza. La intersectia Bulevardului Stefan cel Mare cu strada Sciusev, pe trotuar acesta s-a surpat. Un minut de neatentie si oricine poate cadea.

Contactat de PRO TV, Seful Directiei Transport Chisinau, Vitalie Butucel, ne-a spus ca stie despre toate aceste gropi aparute pe bulevardul Stefan cel Mare si ca in curand compania care a reparat drumul le va acoperi.

Gropile s-ar fi format deoarece ar fi fost schimbate doar primele doua straturi de asfalt, spune Butucel, desi anterior se spunea ca artera principala a orasului va fi reparata capital. 

Drumul a fost reparat de aceasi companie care a reabilitat si strada Alecu Russo, iar lucrarile au costat 11 milioane de euro, bani imprumutati de la BERD si BEI. Reconstructia bulevardului Stefan cel Mare a inceput in 2015 si s-a incheiat in toamna anului trecut.