Google+

CNA: Legalizau constructiile unor cladiri, iar pentru asta luau pana la 3500 de euro. Totul se intampla intr-un birou inchiriat in incinta Primariei Chisinau. Sapte persoane, retinute. Discutiile dintre cei implicati - VIDEO

CNA: Legalizau constructiile unor cladiri, iar pentru asta luau pana la 3500 de euro. Totul se intampla intr-un birou inchiriat in incinta Primariei Chisinau. Sapte persoane, retinute. Discutiile dintre cei implicati - VIDEO
Embed:

Sapte persoane au fost retinute intr-un dosar deschis pentru trafic de influenta. Astazi procurorii anticoruptie au descins la Directia Arhitectura si la Cadastru, dar si acasa la cativa ingineri si arhitecti. Potrivit procurorilor, acestia sunt suspectati de ilegalitati in domeniul constructiilor.

 

“– In centru i-am facut un oficiu de poveste. La primul etaj din doua cameri si-a mai facut inca una. Jos, in subsol, are inca un oficiu. Pe mine nu ma intereseaza ce ati facut voi. Mie sa-mi dai ceea ce mi se cuvine. Nici autorizatie, nici certificat de urbanism. Nimic.”

 

 Potrivit procurorilor in aceste imagini, inregistrate de procurori cu o camera ascunsa, apare un barbat si o femeie, care, potrivit oamenilor legii, ar coordona gruparea. Cei doi ar fi discutat despre un antreprenor, care nu le-ar fi achitat nimic, dupa ce l-ar fi ajutat sa-si construiasca un oficiu in sectorul Rascani fara autorizatie.

 

In video barbatul spune ca s-ar fi inteles cu un functionar din pretura, dar si cu politia pentru a-i permite sa construiasca ilegal un oficiu in sectorul Rascani.

 

“- Anul trecut inainte de Paste m-am dus la pretura si m-am inteles, era Adrian. Am venit cu tractorul in centrul sectorului Rascani si am sapat o gaura. In timpul asta a venit politia si eu pe toti i-am linistit.” 

 

 Gruparea ar fi avut circa 40 astfel de clienti pe parcursul anului trecut. Procurorii spun ca din grup faceau parte experti tehnici, arhitectori, ingineri, care erau membrii comisiei de receptie finala a constructiilor.

 

Potrivit CNA, gruparea  era condus de un barbat si o femeie, care avand acces la informatiile din primarie gaseau oamenii cu probleme in acte si le promiteau ca le vor semna documentele. In schimb acestia trebuiau sa plateasca intre 250 si 3500 de euro, iar banii erau impartiti intre membrii grupului.

 

Suspectii activau in incinta primariei si au inchiriat anul trecut biroul.

 

Astfel procurorii anticoruptie au facut perchezitiile anuntate de Silvia Radu pe facebook, la Directia Arhitectura inca la primele ore ale diminetii. Pentru ca au gasit usile inchise, oamenii care aveau programari si asteptau sa fie primiti in audienta, erau indignati.

 

Dupa incheierea perchezitiilor, procurorii anticoruptie au iesit din biroul functionarilor cu manile goale. Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii risca pana la sapte ani de inchisoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn