Liberalii cred ca Silvia Radu nu mai are ce cauta la primarie. Acestia spun ca dupa demisia lui Dorin Chirtoaca, functia ei devine, automat, ilegala. Radu nu a comentat aceste afirmatii. Ea a spus ca nu stie daca va candida la alegerile locale.

Publicat:19.02.2018, 15:19

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR, CHISINAU: “Eu salut decizia si de mult trebuia sa-si dea demisia. V-am zis ca nu stiu daca voi participa la alegeri, dar daca cineva ar cunoaste profunzimea problemelor, care sunt in municipalitate, atunci foarte putini si-ar dori sa le rezolve, fiindca sunt foarte grave.”

 Viceprimarul Nistor Grozavu, care a depus marturii impotriva lui Dorin Chirtoaca in dosarul parcarilor cu plata, a spus ca ii pare bine ca vor fi in curand alegeri locale noi.

Nistor GROZAVU, VICEPRIMAR, CHISINAU: “Am avut experienta pe o perioada destul de scurta a doamnei primar  interimar cand exista o incertitudine, care sunt pasii si durata pe timpul cat exista un primar general ales. Lucrurile nu vreau sa spun ca se simplifica, cel putin nu poate nimeni sa conteste atributiile pe care le exercita persoana data.”

Silvia Radu a mai spus ca anuntul facut de Dorin Chitoaca, de a renunta la functia de primar general, i-ar fi determinat pe unii functionari sa boicoteze activitatea primariei, dar nu a precizat despre cine anume vorbeste. 

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR, CHISINAU: “Cineva a sunat la Lumteh si cineva le-a promis ca si cinci ani poate sa astepte pana ii vor fi rezolvate problemele. Este un caz vadit de boicotarea activitatii primariei.”

 Potrivit consilierului liberal, Ion Cebanu, o data cu anuntarea demisiei lui Dorin Chirtoaca din functia de primar, aflarea Silviei Radu la primarie ar fi ilegala. Asta deoarece conform Codului Electoral, aceasta este imputernicita sa-l inocuiasca pe Chirtoaca pana la anularea suspendarii acestuia sau pana ii va expira mandatul de primar general.

Prin urmare daca Dorin Chirtoaca nu este la primarie atunci Silvia Radu nu are pe cine inlocui, iar in locul ei ar trebui numita o alta persoana, spun cei de la PL. Solicitati de Pro TV, nici Silvia Radu si nici purtatorul de cuvant al primariei nu ne-au raspuns la telefon pentru a ne spune cum comenteaza declaratiile liberalilor.

Potrivit membrului CEC, Iurie Ciocan, doar in cazul in care Silvia Radu va candida la alegeri va trebui sa renunte la interimat. Cei din PL spuneau si despre decizia prin care Nistor Grozavu a numit-o primar interimar pe Silvia Radu ca ar fi controversata si ilegala.

Azi dimineata, un grup de liberali a facut un flashmob in incinta primariei si i-a adus lui Radu un abecedar, indemnand-o sa vorbeasca limba romana corect. Anterior, lingvistii ne-au spus ca Silvia Radu utileaza des expresii parazitare sau calchieri din  rusa.

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR, CHISINAU: “Foarte bine, o sa iau acest abecedar. Liberalii au tupeul sa vorbeasca despre limba romana si au demonstrat ca nu au fost in stare sa gestioneze corect o primarie.”

 La sfarsitul saptamanii trecute, primarul suspendat, Dorin Chirtoaca si-a dat demisia, spunand ca nu vrea sa o lase pe Silvia Radu la primarie, iar astfel sa fie organizate alegeri locale noi. Silvia Radu a ajuns primar interimar la sfarsitul lunii noiembrie, printr-o dispozitie emisa de Nistor Grozavu, care astfel I-a cedat locul. Numirea ei in functie a fost contestata in instanta de liberali si socialisti.