Liberalii ii acuza pe socialisti ca fac scandal la prezentarile retelei de hipermarketuri Kaufland. La sedinta Parlamentului de astazi Mihai Ghimpu le-a cerut fostilor colegi din alianta sa ia masuri, intrucat certurile i-ar descuraja pe investitorii straini, care si asa nu se grabesc sa vina in Moldova.

Publicat:06.10.2017, 15:24

Mihai GHIMPU, LIDER PL: "In ceea ce priveste reteaua Kaufland, daca asa intalnim investitotii straini, cum vrem sa avem preturi mai mici? Este o mare rusine cand vine o mare retea si se face scandal, si socialistii. Sa se clarifice organele abilitate cine provoaca situatiile. Sunt locuri de munca, preturi mici, tine de guvernare, domnule presedinte."

 Andrian CANDU, PRESEDINTE PARLAMENT: "Multumim de sugestia pentru buna guvernare. Orice investitor este binevenit."

 Socialistii au evitat sa raspunda direct acuzatiilor.

Corneliu FURCULITA, DEPUTAT PSRM: "Persoanele care vorbesc noaptea cu Burebista ar trebui sa nu faca declaratii in Parlament , daca aveti idei, puteti sa incepeti cu cantecul preferat al liberalilor."

 Mihai GHIMPU, LIDER PL: "Colegul vostru a fost in sala, acolo unde au blocat prezentarea. Ce va mai dati la perete? Ce umblati cu steagul lui Lenin?"

 Si primarul suspendat Dorin Chirtoaca a criticat pe facebook scandalul de ieri, calificand atacul asupra companiei Kaufland drept o hartuire din partea PSRM, care se teme ca odata cu deschiderea acestor magazine va fi ruinata minciuna cu privire la raul care vine din Europa.

Ieri, reprezentantii retelelei de hipermarketuri nu au fost lasati sa-si prezinte proiectul de cativa activisti, dar si locatari care au spus ca traiesc in preajma. La eveniment au fost si cel putin doi consilieri socialisti, care au spus ca doar supravegheaza procesul.

Kaufland este o retea germana de magazine, prezenta in alte sase tari din Europa, unde pot fi gasite produse alimentare, pentru case sau gradini.