Google+

GALERIE FOTO - Zeci de mii de oameni au cerut in PMAN alegeri anticipate si "tara inapoi", la protestul organizat de PDA, PSRM si PN. Manifestantii au fost indemnati sa dea florile politistilor. Rezolutia adoptata

Platforma Demnitate si Adevar, Partidul Socialistilor si Partidul Nostru au organizat o manifestatie antiguvernamentala in Piata Marii Adunari Nationale. Oameni adunati scandeaza contra Guvernului Filip si a democratului Vlad Plahotniuc, cerand organizarea de alegeri parlamentare anticipate.

 

Cati protestatari au fost astazi in centrul capitalei? Discrepanta majora dintre numarul anuntat de organizatori si cel anuntat de politie

 

"Poporul rabda, dar nu iarta". Protestul din PMAN intr-o GALERIE FOTO

 

Manifestantii blocheaza o intrare in capitala, in semn de protest

 

UPDATE 14:27 In timp ce pleaca, manifestantii striga "Jos mafia!".

 

UPDATE 14:26 Mitingul de protest a luat sfarsit.

 

UPDATE 14:25 Renato Usatii si Andrei Nastase indeamna protestatarii care au flori (n. r. - crizantemele albe) sa le inmaneze politistilor. "Politia cu noi!", scandeaza multimea.

 

Crizanteme albe si icoane la protestul din PMAN - FOTO

 

UPDATE 14:18 Jurnalistul Vasile Nastase da citire rezolutiei mitingului de protest din 24 ianuarie, organizat de societatea civila, opozitia parlamentara si extraparlamentara.

 

Iata cateva idei ale textului:

 

R. Moldova se afla intr-o situatie fara precedent. Pericolul capturarii definitive a statului este mai real ca niciodata. Cetatenii declara o opozitie totala. Chisinaul este scena unor proteste nemaintalnite in istoria statului, insa acest lucru este ignorat de puterea criminala care-si continua procesul de captivare a statului. Felul in care uzurpatorii puterii si-au ales Guvernul si premierul, sfidand orice rigoare democratica, miseleste, la miez de noapte, demonstreaza ca R. Moldova nu mai este guvernata de lege, ci de o hunta criminala in frunte cu Plahotniuc. Constatam capturarea definitiva a tuturor institutiilor statului care nu mai deservesc cetateanului, dar interesele obscure si ilicite ale oligarhiei criminale.

Cerem transparenta presei, eliberarea CCA-ului si a postului public de televiziune [...] dizolvarea Parlamentului si nu mai tarziu de luna aprilie 2016. Crearea premiselor necesare pentru organizarea alegerilor sefului statului de catre intregul popor.

Se cunostituie Consiliul Salvarii Nationale, intocmit din societatea civila protestatara, partidele parlamentare de opozitie si opozitia extraparlamentara.

Incetarea persecutarii celor ce se opun faradelegilor guvernarii oligarhice. Eliberarea imediata si neconditionala e detinutilor politici, inclusiv a grupului Petrenco. Inregistrarea in regim de urgenta a partidului Demnitate si Adevar, ca exponent al vointei populare exprimate la marea adunare din 6 septembrie 2015. Demisia imediata a ministrului de Interne Jizdan, ca reprezentant al oligarhiei criminale, dar si a sefului interimar al politiei Cavcaliuc, pentru brutalitatea cu care a atacat protestatarii pasnici in timpul investirii pe furis a Guvernului nelegitim Filip-Plahotniuc si pentru ofensa impardonabila a poporului R. Moldova, caruia i s-a atribuit calificativul de gloata.

Chisinau, 24 ianuarie, 2016.

 

Manifestantii au rezolutia votand cu mana ridicata:

Sursa foto: captura privesc.eu

 

UPDATE 14:14 Cei trei lideri, Andrei Nastase, Igor Dodon si Renato Usatii, au urcat impreuna pe scena.

 

Igor Dodon, lider PSRM: "Avem ideologii diferite, dar avem un scop comun: sa-i dam jos pe acesti oligarhi si sa declansam alegeri anticipate".

 

Multimea scandeaza "Alegeri!".

 

UPDATE 14:12 Andrei Nastase, lider PDA: "Ii asiguram pe acesti criminali: noi vom participa la alegeri". Oamenii scandeaza "Democratie!".

Sursa foto: captura privesc.eu

 

UPDATE 13:59 Oamenii scandeaza "Anticipate!", "Puscarie!", "Jos mafia!".

 

UPDATE 13:22 Andrei Nastase, lider PDA: "Plahotniuc, acest criminal, are zoinite care dezinformeaza. 80 la suta din presa este impotriva noastra a tuturor. Ne considera gloata. Noi suntem poporul! [...] Am reusit sa facem ca acest criminal sa nu ajunga prim-ministru. [...] Tot ce se intampla aici este controlat de Plahotniuc. Tot ce misca in aceasta tara este profanat de acest criminal, care controleaza totul, fluxurile financiare, justitia. O structura criminala pe numele Partidul Democrat vrea sa instaleze o dictatura feroce. [...] Tara l-a scuipat pur si simplu. [...] Fac un apel catre cei care pretind ca reprezinta institutiile de stat si cetatenii. Timofti, Candu, Filip, daca nu sunteti ultimii lasi de pe aceasta lume, veniti aici si prezentati-va demisia, ca impreuna sa declansam alegerile anticipate. [...] "Alegeri parlamentare anticipate si alegerea presedintelui de intreg poporul". "Anticipate!", "Presedinte din popor!", "Afara, afara, cu javrele din tara!", scandeaza protestatarii.

 

Multimea scandeaza "Plahotniuc, nu uita, puscaria-i casa ta".

 

UPDATE 13:18 Valentin Dolganiuc, fruntas PDA: "Suntem 100 de mii in Piata Marii Adunari Nationale". Oamenii scandeza din nou "Jos Plahotniuc!".

 

UPDATE 13:07 Liderul PN, Renato Usatii, vorbeste de pe scena din fata Guvernului cu crizanteme albe in mana. "Noi suntem toti cu drapelele R. Moldova. Am venit sa strigam "Jos Plahotniuc!". [...] O sa fie nevoiti toti acesti boieri de la Telecentru sa demonstreze cum si-au acumulat averile. [...] Sa nu se joace cu noi domnul Plahotniuc. Astazi sunt ultimele convulsii ale lui Plahotniuc si a regimului sau. O sa-l termin pe Plahotniuc si acest regim criminal".

 

Multimea scandeaza "Jos Plahotniuc!".

 

UPDATE 12:45 La Chisinau sunt -8 grade Celsius, atat potrivit Serviciul Hidrometeorologic de Stat, cat si a site-urilor meteo internationale. In pofida gerului, oamenii au umplut cu miile Piata Marii Adunari Nationale.

 

UPDATE 12:41 Ion Hadarca, poet: "Pace in suflet si unire in tara". "Victorie!", scandeaza multimea.

 

UPDATE 12:41 Valentin Dolganiuc, fruntas PDA: "Un singur lucru bun a facut acest Plahotniuc. Ne-a unit pe toti".

 

UPDATE 13:35 Igor Dodon, lider PSRM: "In premiera dupa peste 20 de ani de independenta, noi ne-am unit". Se scandeza "Unire moldoveni!".

Dodon spune ca unica solutie sunt alegerile anticipate. Multimea scandeaza "Anticipate!" si "Referendum!".

 

UPDATE 12:10 Multimea scandeaza "Presedinte din popor!"

 

UPDATE 12:10 Ilian Casu, PN: "Ceea ce avem azi nu s-a intamplat in cei 25 de ani de independenta. Nu mai conteaza cum se numeste limba, ce preferinte politice si geopolitice avem". Manifestantii scandeaza "Jos mafia!".

 

UPDATE 11:59 "Plahotniuc, nu uita, vrem papuci din pielea ta!", striga multimea.

 

UPDATE 11:48 Valentin Dolganiuc, fruntas, Platforma Demnitate si Adevar: "Sub flamura sfanta a acestei zile de duminica, zi istorica, sub egida societatii civile, a opozitiei parlamentare si extraparlamentare, ne-am intrunit sub un singur scop, libertatea si scoaterea R. Moldova de sub ghearele oligarhilor. Iar prima noastra victorie e ca ei nu au reusit sa se intruneasca astazi la Chisinau. Bravo popor! Victoria apartine poporului! Noi suntem poporul!"

 

UPDATE 11:44 Multimea scandeaza "Moldova!", "Vrem tara inapoi!", "Noi suntem poporul!", "Noi suntem puterea!", "Victorie!", "Plahotniuc, nu uita, puscaria-i casa ta!".

 

UPDATE 11:36 Unii dintre manifestanti au venit la protest cu crizanteme albe. De mentionat ca la actiunea de astazi nu au fost aduse drapele de partid.

 

UPDATE 11:26 Directorul StarNet scrie ca in aceasta dimineata a fost organizata o sedinta a provocatorilor, care au primit indicatii sa destabilizeze situatie. Alexandru Machedon a fost candidatura pentru ministrul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor in cabinetul de ministri propus de Ion Sturza.

 

Protestul pro-guvernare, anuntat pentru astazi la ora 12:00, a fost anulat.

 

MAI: Se confirma informatia ca la protestele de maine, "in gloata", vor fi PROVOCATORI. Traficul, restrictionat - VIDEO

 

Sursa foto: captura Accent TV


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn