Mai bine am trece la votul electronic decat sa punem camere de supraveghere in sectiile de votare. O spune opozitia, care priveste sceptic si ideea de a reduce numarul de deputati in parlament, pentru ca astfel, demnitarii vor fi mult mai usor de cumparat. Democratii spun ca aceste argumente nu sunt plauzibile.

Publicat:15.11.2018, 17:14


Bogdan TARDEA, DEPUTAT PSRM: "60  de deputati e mai usor sa-i cumperi decat pe 101."

Oleg REIDMAN, DEPUTAT PCRM:"Asta e pentru electorala."

Mai mult, unii deputati cred ca instalarea camerelor de supraveghere in sectiile de votare la urmatoarele alegeri nu va asigura corectitudinea desfasurarii scrutinului. Altii insa vad cu ochi buni aceasta propunere.  

Oleg REIDMAN, DEPUTAT PCRM: "Aceste camere sunt instalate de ochii lumii. Falsificarile nu se fac acolo, dar inafara sectiilor de votare, cand cumpara alegatorul, ofera cadouri." 

Bogdan TARDEA, DEPUTAT PSRM: "La urnele mobile vor fi camere. 

2300 de camere de supraveghere vor fi cumparate pentru a fi instalate in sectiile de votare la urmatoarele alegeri parlamentare din 24 februarie. Comisia Electorala Centrala spune ca acest lucru costa 12 milioane de lei. 

Propunerea ca dispozitivele sa fie instalate in sectii a venit din partea premierului Pavel Filip, dupa o intalnire cu membrii Comisiei Electorale Centrale.