Mai multe baloane cu aer cald s-au inaltat deasupra Orheiului, iar cei care s-au incumetat sa urce in ele, au vazut Codrii de sus. Rand pe rand, baloanele au fost inaltate de piloti profesionisti din patru tari. Daca de dimineata, totul a trecut perfect, spre seara, vremea si-a spus cuvantul, asa ca toate baloanele au ramas la sol.

Publicat:26.05.2018, 17:07


Piloti din Ucraina, Romania, Ungaria si Republica Moldova s-au adunat ieri la Orheiul Vechi, unde si-au demonstrat maiestria. Inainte de a ridica baloanele in aer, acestia s-au convins ca vremea le permite sa o faca.

Sergiu BOGHEAN, ORGANIZATOR: “Primul zbor a fost dimineata astazi seara se decide daca se va zbura sau nu. De aici sau din alt loc unde vantul e mai potrivit pentru asa activitate.”

 Spre seara, insa, vremea le-a jucat festa. Niciun balon nu a putut decola din cauza conditiilor meteo nefavorabile. Si mai mult ghinion a avut un pilot din Moldova. Vantul i-a rupt balonul, iar acum va trebui sa scoata din buzunar cateva sute de euro pentru a-l repara.

Acest tanar este din Ucraina. A venit pentru prima data in tara noastra si spune ca Moldova este frumoasa, de sus. El a efecuat un zbor cu balonul cu aer cald pe cand avea sapte ani, iar de atunci, continua sa o faca.

Igor GARDASNIC, PILOT UCRAINA: “Sunt pentru prima oara aici. Pentru mine era foarte interesant sa vad Moldova, nu am vazut-o niciodata. Desigur noi vom veni sa-i sustinem pe prietenii nostri.”

 Sergiu ZAVULAN, PILOT MOLDOVA: “Avem 10 ani in Moldova de ballooning incercam sa celebram prin acest eveniment.”

Festivalul este organizat pentru a cincea oara la noi in tara.