Google+

Cinci copii de la noi din tara, care au malformatii urogenitale, au primit astazi sansa la o viata normala. Ei au fost operati gratuit de o echipa de chirurgi straini la Institutul Mamei si Copilului din capitala - VIDEO

Cinci copii de la noi din tara, care au malformatii urogenitale, au primit astazi sansa la o viata normala. Ei au fost operati gratuit de o echipa de chirurgi straini la Institutul Mamei si Copilului din capitala - VIDEO
Embed:

Viata le-a zambit astazi unor copii, care s-au nascut cu malformatii urogenitale. Ei au fost operati de catre o echipa de medici straini, in cadrul unui workshop de chirurgie pediatrica, organizat la Institutul Mamei si Copilului. La interventii au participat si chirurgi moldoveni, care au au avut ce invata de la colegii lor de peste hotare.

 

Strainii ii invata pe doctorii moldoveni pasii noi in astfel de interventii, pentru ca in final sa se descurce singuri. Chirurghii nostri spun ca fac astfel de  operatii, dar intotdeauna au ce invata de la colegii lor.

 

“Operatiile acestea care sunt efectuate acum, intotdeauna contin ceva nou. Pentru ca sunt diferite miscari, diferite pozitii.”

 

Chirurgul german Thomas Boemers din Germania, spune ca a acceptat sa participe la acest proiect, imediat ce a aflat ca va ajuta copiii. Astfel de interventii in strainatate ajung sa coste pana la 40 de mii de euro, insa cu ajutorul sponsorilor straini, astazi 5 micutii au fost operati gratuit.

 

Thomas BOEMERS, CHIRURG  SPITALUL DE COPII DIN KOLN: “Am chemat colegi tineri din Romania, Constanta dar si din Chisinau pentru a vizita departamentul meu din Koln pentru a avea sansa de a vedea cum lucreaza sistemul nostru. Am venit in Chisinau pentru a arata rezultatele noastre.”

 

 Firma care a asigurat venirea medicilor straini la Chisinau, este din Canada.

 

Donatia este din Canada. Este o firma din Vest”

 

Profesorul Constatin Tica din Romania, spune ca astfel de malformatii nu sunt atat de frecvente.

 

“Sunt putini care au experienta in asemenea interventii. Sunt niste tehnici care evita sangerarea.”

 

In aceasta saptamana, 11 copii, de pana la 9 ani vor primi o noua sansa de a avea o viata normala. Medicii germani, austrieci si romani sunt pentru a treia oara la Chisinau. Toate interventiile sunt transmise prin sistemul de telemedicina, astfel incat toti medicii sa le poata urmari.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn