Protestarii socialisti s-au adunat in fata Academiei de Stiinte si au pornit spre Parlament.

Ultimul update: 27.09.2015, 16:29 Publicat:27.09.2015, 08:37

Declaratii pentru presa

Igor Dodon: "Suntem multumiti de protestul de astazi. "


Renato Usatii: "Eu sunt extraordinar de multumit. Toti cetatenii s-au trezit, doar Timofti doarme, de asta ne ducem acum la Condrita sa il trezim. Protestele vor continua cat il avem pe presedintele actual. Da, nu vad o problema sa cumparam apa si mancare pentru protestatari. "

"Exclusiv pentru PRO TV: Dodon o sa fie prim ministru, iar eu am sa fiu presedinte."


VEZI SI Reprezentantii lui Usatii si Dodon se pornesc spre resedinta prezidentiala de la Condrita. Usatii: "Dodon va fi prim-ministru, iar eu presedinte". Dodon: "Poporul va decide" - FOTO


UPDATE 15:36 Protestul s-a terminat.


Renato Usatii, lider PN: "Ne intalnim cu totii peste 40 de minute pe traseul Leuseni."


Igor Dodon, lider PSRM: "La ora 17 ne intalnim in fata resedinteli de la Condrita pentru a spune Jos Timofti."


UPDATE 15: 30 Rezolutia a fost votata de oameni.  Cateva minute mai tarziu, politicienii de pe scena au luat in deradere actuala guvernare. Astfel eu au lipit pe mai multe baloane pozele mai multor politicieni aflati la guvernare si le-au dat drumul in aer, pe fundalul muzicii "Davay Dasvidaniya "

VEZI SI FOTO - "Davai, do svidania!". Protestatarii au lansat in aer baloane pe care erau imprimate fetele liderilor coalitiei de guvernare. "Uletai, Filea!"

UPDATE 15:20 Ilian Casu si Ion Ceban citesc rezolutia de protest pentru a fi votata, mentionabil, in doua limbi: "Inaintam programul social - 3 etape ale salvarii sociale. "La prima etapa cerem demisia procurorului general, directorului SIS, directului CNA, presedintelu Curtii de Conturi, presedintele CEC, directorului postului Moldova1 ."

"Ridicarea imunitatii parlamentare si tragerea la raspundere penala celor care au participat la fraudele de la banca."

"Eliberarea tuturor detinutilor politici arestati la protestul pasnic din 6 septembrie 2015."

"Demsia cat mai urgenta a presedintelui tarii."

"Exprimarea votului de neincredere guvernului Strelet, cu demisia lui ulterioara."

"Modificarea articolului 78 si revenirea la alegerea presedintelui tarii prin votarea in parlament  sau votat de popor."

"Revendicam declararea alegerilor parlamentare anticipate, nu mai tarziu de primavara lui 2016."

"Noi vom folosi toate mijloacele legale pasnice pentru realizarea integrala a tuturor punctelor din programul nostru."UPDATE 15:11 Femeia din imagini: " Am ridicat tara din ruini, ca astazi sa avem o pensie buna, sa avem o biata decenta. Dar, avem o pensie mizerabila. Moldova este a poporului, noi vrem o tara prospera, cu economie ridicata. Poporul Moldovei are nevoie de un conducator al tarii."

UPDATE 15:05 Ion Ceban, consilier PSRM: "Vom vota aici o rezolutie si vom avea alegeri anticipate sigur."


UPDATE 15:02 Mai multi membri ai socialistilor si ai Partidului Nostru urca pe rand pe scena si vorbesc in fata lumii.


UPDATE 14:50 Ilian Casu vorbeste in engleza de pe scena din fata Parlamentului. Usatii zice ca nu mai este loc in fata Parlamentului asa ca mai multe corturi vor fi instalate si in fata Ministerului Agriculturii. "Veniti in fiecare seara in fata Parlamentului, la ora 19:00 si sa privim filme."


UPDATE 14:42 Usatii isi saluta protestatarii. Ion Ceban: "Lupu, Ghimpu si Filat, toata tara au furat. O sa venim cu carutele peste voi si o sa va dam jos odata."

UPDATE 14: 36 O imagine de sus. Igor Dodon: "Vom fi o tara alaturi de prietenii nostri din Rusia"

UPDATE 14:27 Pe scena acum sunt Igor Dodon si Renato Usatii. Potrivit organizatorilor marsului, la protest participa zeci de mii de oameni.

Igor Dodon, lider PSRM: "Un milion si jumatate de oameni sunt la limita saraciei. Ei si-au batut joc de intraga tara. Eu sunt ferm convins ca impreuna trebuie sa stopam aceasta guvernare rusinoasa. Scopul nostru este jos Timofti. Vom sta pana la victorie.

Renato Usatii, lider PN: "Noi toti am fost martorii dezordinii din tara. In Moldova nu mai este justitie, oamenii nu-si pot exporta produsele." 

UPDATE 14:20 Ilian Casu si Ion Ceban vorbesc de pe scena: "Cutitul a ajuns la os, rabdarea oamenilor a crapat, Moldova s-a trezit. Noi putem. Sa aratam regimului putred de corupt ce inseamna furia si puterea poporului."

Ilian Casu, consilier PN in CMC: "Dragutanu, una din fetele acestui regim mafiot, se scalda in bani cand cetateanul de rand nu are nici doi lei pentru trolebuz."

Ilian Casu, consilier PN in CMC: "De frig, de ploua, de bate vantul noi vom sta pana la victorie."

Ion Ceban, deputat PSRM in Parlament: " Indiferent de nationalitate, toti ne dorim demisia guvernarii, jos alianta."


UPDATE 14:17 Scena de pe bulevardul Stefan cel Mare.

UPDATE 14: 09 Au ajuns in fata Parlamentului. De notat este faptul ca daca in PMAN, la protestul celor de la Platforma DA rasuna muzica patriotica, la protestul partidelor de stanga canta piesele interpretei Nelly Ciobanu: "Hora din Moldova".

UPDATE 14:06 Protestatarii inateaza spre Parlament. Aproape au ajuns.

UPDATE 14:03 S-o fi intamplat ceva, pentru ca mai multi politisti fug inspre Parlament.

UPDATE 14:01 Socialistii au ajuns la intersectia strazilor Banulescu Bodonin si Stefan cel Mare.

UPDATE 13 57 Imagini emtionante. O priveliste de sus despre cum arata PMAN in aceste momente, in timp ce protestatarii platformei DA stau pe loc, iar socialistii inainteaza.

UPDATE 13:54 Polistii stau in mai multe randuri in PMAN, in timp ce sicialistii inanteaza. In piata suna muzica patriotica, piesele lui Ion si Doina Aldea Teodorovici.

UPDATE 13:49 Intre timp Dodon pozeaza cu trecatorii, iar mai multe masini ale politistilor merg din urma coloanei socialistilor.

UPDATE 13:47 "Jos Chirtoaca", striga toti oamenii adunati sub drapelele Republicii Moldova si cele ale socialistilor.

UPDATE 13:41 Coloana care a pornit de la memorialul Eternitate o ia din urma coloanei socialistilor de la Academia de Stiinte. Acum toti s-au unit si au format un sir lung.

UPDATE 13:39 Pancarte cu mesaje deocheate poarta protestatrii cu ei. 

UPDATE 13: 34 Coloanele s-au unit. Manifestantii inainteaza cu pasi rapizi.

UPDATE 13:28  Cele doua coloane ale socialistilor, urmeaza sa se contopeasca. Ambele au ajuns la intersectia strazilor Ismail cu Stefan cel Mare.


UPDATE 13:18 Igor Dodon este salutat de trecatori. "Ne-am saturat de banditi", metioneaza o femeie.

UPDATE 13:14 Acestia inainteaza si scandeaza.

UPDATE 13:10 Manifestantii s-au pornit din loc. 

UPDATE 12:58 Igor Dodom, lider PSRM: "Manifestantii nostri nu vor raspunde provocarilor. Noaptea aceasta in jurul orei 3, un grup de persoane din oraselul Platformei DA au venit in orselul organizat de noi. Probabil s-a incercat sa se mearga la o provocare, dar nu s-a reusit. Noi estimam ca la acest protest vor participa minim 40 - 50 de mii de oameni."


UPDATE 12:55 Ion Ceban, consilier socialist: "Asteptarile sunt ca guvernarea sa plece, sa raspunda penal. Lucrurile spre bine le putem schimba doar intr-un singur caz, prin alegerile anticipate. Noi am desfasurat sute de evenimente de amploare. Mesajul nostru e foarte clar sa nu se gandeasca la provocari. Sunt foarte multi oameni responsabili de securitate, se incearca a tensiona oamenii. Vom desfasura pasnic acest eveniment, asteptam ca ei sa plece si fiecare zi va fi o noua presiune daca ei nu au de gand sa plece."


UPDATE 12:52 Protestatarii socialisti inca stau pe loc. Acestia scandeaza "Presedintele ales de noi".

UPDATE 12:46 Mai multi politisti au format o coloana pe bulevardul Stefan cel Mare, pentru a asigura securitatea cetatenilor.

UPDATE 12:40 Protestantii scandeaza: "Hotii la duba. Jos Alianta. Miliardele inapoi." Deocamdata acestia s-au oprit si nu inainteaza.

UPDATE 12:37 Circulatia rutiera este ingreunata de coloana de protestanti. Masinile sunt nevoite sa-i ocoleasca. Politia rutiera este la fata locului si reglementeaza traficul.

UPDATE 12:34 Coloana de manifestanti a pornit. 

LIVE VIDEO