Masinile Toma oferite de presedintele Turciei au fost deja vamuite. Asa ca acum carabinierii moldoveni invata cum sa le utilizeze ca sa disperseze multimea in caz de protest. Pana le vor prezenta pe cele turcesti, autoritatile din politie au prezentat astazi 39 de automobile noi, cumparate din bugetul de stat.

Publicat:15.01.2019, 11:58

Cele 39 de masini au fost aliniate astazi in fata Inspectoratului General al Politiei. 25 dintre ele sunt Dacia Duster, iar 14 - Ford Transit. Fordurile sunt destinate pentru transportarea persoanelor retinute. 

„Masinile sunt bune, aici este aer conditionat, aici vor sta retinutii aici paza. O sa punem si incalzire.”

Iar masinile de marca Dacia – pentru interventia politistilor, fiind echipate cu diferite optiuni. Pentru cumpararea acestor masini, din bugetul de stat s-au scos 19 milioane 480 de mii de lei. Intre timp, responsabilii de la MAI sustin ca masinile Toma oferite de turci au fost deja vamuite.

Dorin PURICE, SECRETAR DE STAT AL MAI: „Din cate stiu eu acum se fac cursuri speciale pentru persoanele care vor folosi aceste masini.”

Masinile prezentate astazi de politisti, sunt dotate cu sisteme GPS, asa ca pot fi controlate si redirectionate de operatori. Totodata sunt instalate si statii de comunicare.

Alexandru PANZARI, SEF IGP:  „Masinile sunt achizitionate din bugetul nantional insa banii urmeaza sa fie rambursati dupa evaluarea efectuata de expertii internationali in luna martie.” 

Potrivit reprezentantilor MAI, banii urmeaza sa fie rambursati in bugetul de stat de Uniunea Europeana, daca expertii care vor veni la primavara in Moldova vor constata ca au fost investiti si utilizati corect.