Google+

Medicii din mai multe spitale din capitala au intrat in greva, dupa ce saptamana trecuta sefa de sectie de la spitalul nr 1 a fost batuta de sotul unei paciente. Doctorii si-au prins la piept paglici mov - VIDEO

Medicii din mai multe spitale din capitala au intrat in greva, dupa ce saptamana trecuta sefa de sectie de la spitalul nr 1 a fost batuta de sotul unei paciente. Doctorii si-au prins la piept paglici mov - VIDEO
Embed:

Medicii din mai multe spitale din capitala au intrat in greva pasnica, dupa ce saptamana trecuta sefa de sectie de la spitalul nr 1 a fost batuta de sotul unei paciente. Doctorii si-au prins la piept paglici mov, pe care le vor purta pana la sfarsitul lunii. Teama ca poti fi agresat de catre pacienti ori rudele acestora devine tot mai mare, spun acestia, iar un astfel de comportament nu mai poate fi tolerat.

 

Ana Calancea spune ca cel mai mult ii este frica in timpul garzilor de noapte, cand in spital raman mai putini medici. 

 

Ana CALANCEA, MOASA-SEFA SECTIEI OBSTETRICALA SCM NR. 1: "Deseori suntem agresati verbal. Sunt cazuri si cand vin partenerii pacientelor in stare de ebrietate."

 

S-ar fi intamplat de mai multe ori cand au fost agresati ori amenintati de pacienti, dar medicii spun ca ultimul si cel mai groaznic caz i-a determinat sa ia masuri. Doctorii au intrat in greva pasiva, punandu-si la piept panglici mov.

 

Alina BEJAN, VICEDIRECTOR SPITAL CLINIC MUNICIPAL NR. 1: "Intelegem rudele in aceasta situatie, dar nu este corect sa fie agresat un medic."

 

Tinerii specialisti, care abia fac primii pasi pe holurile spitalelor, spun ca teama de a fi batuti chiar intr-o institutie medicala, ii face sa se gandeasca sa plece din sistem.

 

Incidentul produs saptamana trecuta in sectia de terapie din spitalul nr.1 i-a socat si pe unii pacienti.

 

„La nervi poti sa faci multe.” 

 

 In semn de solidaritate, la greva participa mai multi medici de la Spitalul „Sfanta Treime”, Spitalul de copii „Valentin Ignatenco”, Institutul de Medicina Urgenta si altele. Incidentul a avut loc acum cinci zile, cand o pacienta de 70 de ani s-a stins, iar sotul acesteia a luat-o la pumni pe sefa sectiei de terapie de la spitalul clinic municipal nr. 1, acuzand-o ca nu a luat toate masurile pentru a salva pacienta. 

 

Medicul s-a ales cu o comotie cerebrala si cateva coaste rupte. Ministerul Sanatatii s-a autosesizat in acest caz si a deschis o ancheta interna.12 martie

 

Cazul este anchetat si de politie. Acum doi ani in Parlament a fost votat in prima lectura un proiect de lege care prevede completarea codului penal cu sanctiuni pentru persoanele care vor agresa verbal sau fizic angajatii din sistemul medical. Potrivit documentului, in functie de gravitatea faptelor, persoanele violente pot primi amenzi usturatoare si chiar 15 zile de arest.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn