Google+

Grupul spaniol din care care fac parte Zara, Bershka, Pull and Bear, dar si alte branduri va deschide magazine in Moldova. Anuntul a fost facut de catre Ministerul de Externe

Grupul din care face parte Zara, Bershka, dar si alte branduri se pregateste sa deschida mai multe magazine in Republica Moldova. Ministerul de Externe a anuntat despre asta printr-un comunicat de presa.

 

Comunicatul emis de MAIEI: 

Compania spaniolă de textile ”Inditex”, care se specializează în fabricarea şi distribuirea produselor textile de diferite brand-uri cunoscute precum: Zara, Zara Home, Massimo Dutti, Pull&Bear, Bershka, Oysho, Uterque, Lefties şi Stradivarius, admite posibilitatea extinderii comerciale şi de producere pe viitor în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută de directorul pentru extindere al Companiei ”Inditex”, Alberto Varga Garcia, în cadrul discuţiei telefonice cu ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Spaniei, Violeta Agrici. În cadrul discuţiei oficialul Companiei a menţionat că pentru moment Republica Moldova se află în vizorul „Inditex”, examinându-se posibilitatea extinderii comerciale şi în ţara noastră sub mai multe aspecte.   A fost discutată intenţia ”Inditex” de a intra pe piaţa Republicii Moldova pentru comercializarea produselor sale, în contextul în care este deja prezentă de mai mulţi ani pe pieţele din România şi Ucraina, dar şi aspecte legate de posibilitatea prezenţei în partea ce ţine de fabricarea articolelor textile în centre de producţie contractate. Pentru moment Compania ”Inditex” dispune de peste 5 mii de fabrici în aproximativ 10 arii geografice, care sunt centre de producţie cu capacităţi foarte mari şi mii sau sute de mii de angajaţi (de ex. Maroc – peste 64 de mii, Turcia – peste 100 mii, Bangladesh – peste 346 mii, ţările din Asia de sud-est  - peste 209 mii, China – 258 mii).


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn