Google+

Ministerul Educatiei reactioneaza in cazul scandalulului de la tabara Trandafirul de la Vadul lui Voda, unde 13 copii au fost batuti de educatori: "Trebuia sistata activitatea inainte de producerea incidendului"

Ministerul Educatiei reactioneaza in cazul scandalulului de la tabara Trandafirul de la Vadul lui Voda, unde 13 copii au fost batuti de educatori. Intr-o declaratie de presa cei de la minister spun ca activitatea taberei trebuia sistata inainte de producerea incidendului.

 

Ministerul Educatiei s-a autosesizat în privinţa situaţiei alarmante de la Tabăra de odihnă „Trandafirul” din Vadul lui Vodă si spune ca va reveni cu detalii.

 

Declaratia de presa:


Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării „monitorizează procesul educaţional desfăşurat in taberele de odihnă şi intremare a sănătăţii copiilor şi adolescenţilor”.

 

Totodată, potrivit art. 4 din Regulamentul de funcţionare a taberelor de odihnă şi intremare a sănătăţii copiilorşi adolescenţilor, aprobat prin HG nr. 334 din 23.04.2009, aceste instituţii extraşcolare „pot fi fondate de către autorităţile administraţiei publice locale, sindicate, instituţiile de invăţămant, organizaţiile obşteşti, precum şi de către agenţii economici”, iar conform pct.13 din acelaşi Regulament, funcţionarea lor se realizează „în temeiul autorizaţiei sanitare şia permisului actualizat pentru fiecare schimb, eliberat de către centrul teritorial demedicină preventivă in baza concluziilor generale ale comisiei intersectoriale”.

 

Menţionăm că secretarul de stat in domeniul educaţiei, Angela Cutasevici, s-adeplasat ieri după-amiază la Tabăra „Trandafirul” pentru documentare. Iniţial, oficialului i-afost ingrădit accesul pe teritoriul taberei, invocandu-se motivul că aceasta este proprietateprivată. Abia după 30-40 de minute, un paznic a deschis poarta, dar între timp circa 7 adolescenţi au dispărut şi nu au mai fost de găsit.

 

La faţa locului, secretarul de stat a inspectat incăperile, bucătăria, blocurile sanitare,cabinele de duş, care s-au dovedit a fi insalubre şi intr-o stare deplorabilă. Reieşind doar din aceste considerente, activitatea instituţiei trebuia sistată înainte de producereaincidentului din noaptea de 7 spre 8 august.


 

 

 

 

 

 

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn