Ministrul Transporturilor, Iurie Chirinciuc a iesit din blocul in care locuieste, unde in aceasta dimineata ofiterii CNA au efectuat perchezitii, a fost escortat de cei de la Centrul National Anticoruptie.

Ultimul update: 27.04.2017, 10:53 Publicat:27.04.2017, 09:10

UPDATE 13:44  Potrivit CNA, directorul si administratorul unei firme de constructii au fost retinuti in urma perchezitiilor din aceasta dimineata. Acestia sunt vizati intr-un dosar de coruptie in care sunt implicati factori de decizie din cadrul Ministerului Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor si Administratiei de Stat in Constructie.

UPDATE 12:32  "CNA si procurorii efectueaza acum perchezitii in biroul ministrului Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor care este vizat intr-un dosar de coruptie. Mai devreme, procurorii au efectuat actiuni de urmarire penala la domiciliul functionarului si in automobilul acestuia.", se arata intr-un comunicat al CNA. A fost retinut directorul general interimar al Administratiei de Stat a Drumurilor.

UPDATE 11:00 "In aceasta dimineata au început perchezitii la mai multe adrese unde domiciliaza functionari din Ministerul Transporturilor si reprezentanti ai unor companii. În acest moment au loc perchezitii si la Administratia de Stat a Drumurilor, în biroul conducatorului acestei institutii. Actiunea are loc în cadrul unui dosar penal pornit pe fapte de coruptie, în care sunt vizate si lucrari finantate din fonduri europene", a declarat ofiterul de presa al CNA Angela Starinshi, pentru Pro TV.

Declaratiile ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc:

 " -Este un show politic, trebuie voturi pentru uninominal.

  - Unde mergeti?

  - Nu stiu unde ma duc.

  - De ce ati fost retinut?

  - Am furat lut ca sa construiesc drumuri."