Google+

Miting la Ialoveni in sustinerea modificarii sitemului electoral. Manifestatia parea mai mult un hram al localitatii: "-Cine a organizat? -Stapanul" - VIDEO

Miting la Ialoveni in sustinerea modificarii sitemului electoral. Manifestatia parea mai mult un hram al localitatii: "-Cine a organizat? -Stapanul" - VIDEO
Embed:

Intre timp la Ialoveni, Edinet si Cahul au avut loc manifestatii de sustinere a modificarii sistemului electoral, in cadrul unei campanii de informare initiata de societatea civila, numita sugestiv , Da pentru votul mixt. Aceste evenimente, la care au participat si deputati democrati, nu au fost anuntate, in shimb au fost bine organizate. Oamenii spun ca au fost adusi cu autobuzele si microbuzele, Dupa ce au scandat, ei au cantat si au dansat.


Mitingul organizat la Ialoveni semana mai mult un hram al localitatii. Cu chef si voie buna oamenii spun ca sustin schimbarea sistemului electoral.


"Am venit sa jucam”

 

"Sarbatorim pentru un deputat al raionului sa fie."

 

"Am venit la sustinere la oamenii astia”

 

Si daca centrul orasului Ialoveni arata ca un ring de dans, strazile pareau niste autogari. Zeci de microbuze si autobuze din mai multe raioane ale tarii aduceau organizat oamenii. Pe unele microbuze era sigla Partidului Democrat.


”Primariul a organizat. Am venit sa vedem ce mai este.”

 

“De unde ati venit? De la Criuleni. Cine v-a organizat partidul democrat”.

 

“Trebuie sa venim. Sa sustinem… adunarea de astazi”.

 

"Cu ce ati venit? Cu autobuzul? Cine a a organizat. Stapanul este?"

 

Acesta femeie spun ca a venit la Ialoveni de la Telenesti, impreuna cu primarul din sat, care este membru PD.

 

"Primarul ne-a adus.” 

 

Andrei CIBOTARU, PRIMAR, CIULUCANI, TELENESTI "Oamenii din propria initiativa au venit.”

 

Unii spun ca s-au trezit cu noaptea in cap.

 

Pe pancarda de pe scena scria ca evenimentul face parte dintr-o campanie de informare pentru sustinerea votului mixt, initiata de societatea civila. La  actiunea de la Ialoveni, despre care nu s-a stiut nimic, a fost prezent si deputatul PD Sergiu Sarbu, care a tinut un discurs in fata multimii.

 

Sergiu SÂRBU, DEPUTAT PD "Am fost contactat de catre grupul de initiativa ca sa vorbesc despre votul mixt.”

 

Sergiu Sarbu a spus ca manifestatia de la Ialoveni nu a fost organizata de partidul democrat si nu stie de ce microbuze cu sigla PD au transportat oamenii la eveniment. Mitingul a durat cateva ore dupa care oamenii s-au indreptat spre autobuze.

Pana se umpleau microbuzele, unii se racoreau cu bere.

 

Unii s-au aratat deranjati ca sunt  filmati in timp ce urcau in autobuz.

 

O coloana de microbuze si autobuze a fost surprinsa pe traseul Chisinau-Edinet. Un martor a postat imaginile pe facebook.


Mitinguri precum cel de la Ialoveni au fost organizate astazi la Edinet si Cahul. Pe pancartele amplasate pe scene  evenimentele erau prezentate drept o campanie de informare pentru sustinerea votului mixt, initiata de societatea civila. Nici un ONG, nu a anuntat despre astfel de actiuni. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn