Google+

Mitropolitul Vladimir cere plasarea lui Filat in arest la domiciliu: "Va permite aflarea unui tata si a unui sot alaturi de copii si de rudenii"

Mitropolitul Vladimir emis un comunicat prin care lanseaza un apel catre institutiile competente ale statului, pentru a-l plasa pe liderul PLDM in arest la domiciliu, spunand ca Filat este un bun crestin.

 

Comunicatul publicat pe site-ul Mitropoliei


În aceste zile, societatea autohtonă, dar şi comunitatea internaţională, urmăreşte cu deosebită atenţie evenimentele legate de recenta reţinere a Domnului Vlad Filat.

 

Pentru Biserica Ortodoxă din Moldova persoana Domniei Sale este asociată cu o serie de activităţi de ctitorire şi binefacere de care s-au bucurat de-a lungul timpului aşezăminte monahale, parohii, dar şi numeroşi slujitori şi credincioşi care, în momentele de grea încercare ale vieţii lor, au găsit un sprijin de nădejde anume în cumsecădenia şi bunăvoinţa Domnului Filat. Cunoscând nenumăratele acte de caritate ale Domniei Sale, avem certitudinea că acestea au fost înfăptuite din cele mai sincere şi mai creştineşti porniri.

 

Pornind de la aceste premise, lansăm un apel către toate instituţiile competente ale statului, implicate în cercetarea învinuirilor aduse Domnului Vlad Filat, pentru a îngădui aflarea Domniei Sale în arest la domiciliu, fapt care, credem noi, nu va periclita în nici un fel desfăşurarea anchetei şi va permite aflarea unui tată şi a unui soţ alături de copii şi de rudenii, în această perioadă de serioase încercări pentru familie şi pentru apropiaţi.

 

În acelaşi timp, ne exprimăm speranţa că elucidarea acestui caz va avea loc în condiţiile unei justiţii nepărtinitoare, iar adevărul va triumfa spre binele întregului popor al Republicii Moldova.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn