Mitropolitul Vladimir emis un comunicat prin care lanseaza un apel catre institutiile competente ale statului, pentru a-l plasa pe liderul PLDM in arest la domiciliu, spunand ca Filat este un bun crestin.

Publicat:19.10.2015, 17:18

Comunicatul publicat pe site-ul Mitropoliei


În aceste zile, societatea autohtona, dar si comunitatea internationala, urmareste cu deosebita atentie evenimentele legate de recenta retinere a Domnului Vlad Filat.

Pentru Biserica Ortodoxa din Moldova persoana Domniei Sale este asociata cu o serie de activitati de ctitorire si binefacere de care s-au bucurat de-a lungul timpului asezaminte monahale, parohii, dar si numerosi slujitori si credinciosi care, în momentele de grea încercare ale vietii lor, au gasit un sprijin de nadejde anume în cumsecadenia si bunavointa Domnului Filat. Cunoscând nenumaratele acte de caritate ale Domniei Sale, avem certitudinea ca acestea au fost înfaptuite din cele mai sincere si mai crestinesti porniri.

Pornind de la aceste premise, lansam un apel catre toate institutiile competente ale statului, implicate în cercetarea învinuirilor aduse Domnului Vlad Filat, pentru a îngadui aflarea Domniei Sale în arest la domiciliu, fapt care, credem noi, nu va periclita în nici un fel desfasurarea anchetei si va permite aflarea unui tata si a unui sot alaturi de copii si de rudenii, în aceasta perioada de serioase încercari pentru familie si pentru apropiati.

În acelasi timp, ne exprimam speranta ca elucidarea acestui caz va avea loc în conditiile unei justitii nepartinitoare, iar adevarul va triumfa spre binele întregului popor al Republicii Moldova.