Socialistii au organizat astazi un mars muncitoresc pe care l-au prezentat ca pe un manifest politic impotriva guvernarii. Partidul a adunat o multime de simpatizanti pe care i-a purtat pe strazile orasului. A venit si presedintele Igor Dodon, care a facut o traditie din a transmite mesaje politice alaturi de colegii din formatiunea al carei lider a fost odata.

Publicat:01.05.2019, 13:15

Insufletita de o fanfara si ghidata de membrii de partid, multimea adunata de simpatizantii socialistilor, a pornit de la Circ in mars spre scuarul Teatrului de Opera si Balet.

“Socialistii pentru dreptate, socialistii pentru dreptate. - Doamna Radvan, v-ati schimbat profesia? - Nu. - Cu ce va ocupati acum? - Imi cer scuze, dupa mars.”

“Asta e unica sarbatoare a taranilor, a muncitorilor simpli.”

“Astazi nimeni nu lucreaza, toti se odihnesc. De aceea, eu am venit ca oamenii sa se solidarizeze.”

Cei care au crescut in Uniunea Sovietica, spun ca pentru ei evenimentul inseamna amintiri pe care le pot depana.

“- De ce ati venit? - In limba rusa stiu. Am venit pentru cei care au luptat, iar cei de acum distrug. - Cine o distruge? - Si romanii si toti.” ????

Mai putin entuziasmati erau tinerii, care pareau mai degraba sa-si fi facut datoria de partid.

“- Ce sarbatoresti tu astazi? - …”

“- De ce ati venit astazi aici? - Nu stiu.”

Participantii la manifestatie ar fi fost adusi organizat.

“Noi soferi simpli, doar am adus oamenii aici. - Cat v-a platit? - Nimeni. - Cine a achitat? - Noi singuri. -De ce. - Cu sarbatoarea. - Va dati seama ca e absurd ceea ce imi spuneti.”

Doar ca ramane neclar care sunt cheltuielile pentru organizarea evenimentului si din ce surse au fost acoperite.

“Si de la Briceni si Ocnita si Otaci. - Cine a organizat autocarele? - Nu a venit cu autocare, au venit cu transportul personal, sunt membri de partid. - Care este bugetul? - Noi o sa va prezentam toate raportele, sunt publice.”

Ca si anul trecut, presedintele s-a alaturat socialistilor la intersectia strazii Banulescu Bodoni cu bulevardul Stefan cel Mare.

Este al optulea an de la rand cand socialistii organizeaza un mars in ziua de intai mai.