Google+

Municipalitatea vrea sa elibereze orasul de comerciantii care vand la colt de strada. Un regulament in acest sens urmeaza sa fie supus votului: “Suntem impotriva“ - VIDEO

Municipalitatea vrea sa elibereze orasul de comerciantii care vand la colt de strada. Un regulament in acest sens urmeaza sa fie supus votului: “Suntem impotriva“ - VIDEO
Embed:

Municipalitatea vrea sa elibereze orasul de comerciantii care vand la colt de strada. Un regulament cu privire la amplasarea gheretelor si tarabelor ambulante in sectoarele din capitala sta pe masa consilierilor si urmeaza sa fie supus votului. Proiectul prevede ca vanzarea sa nu mai fie admisa pe zeci de strazi din zona isotrica a orasului si pe bulevarde. Exceptie vor face iarmaroacele si alte targuri.

 

Vanzatorii ambulanti nu vor mai avea trecere pe mai multe strazi si bulevarde. Cel putin asta isi propun autoritatile care au batut in cuie un regulament.

 

“-Ne alunga. - Cine? - Politistul de sector. - De fiecare data vine si va alunga? - Da.”

 

“Omul vine ii place, gusta si cumpara. Noi probleme nu avem cu nimeni.”

 
Va fi interzis de exemplu comertul pe strazile Puskin, Alecu Russo, Sciusev si pe alte 39 de strazi si bulevarde. Acesti comercianti care vindeau astazi pe trotuarul de pe strada Ceucari vor fi nevoiti sa-si i-a tarabele si lazile cu fructe si legume si sa mearga intr-o zona de comert amenajata de pretura. 

 

“Cand e sezonul, pai cum daca e langa casa, trebuie sa cumparam.”

 

Comerciantii nu vor avea nevoie de autorizatie, ci doar vor trimite o notificare despre intentia de a-si vinde produsele pe strazile unde este permis. 

 

Potrivit Sefei Directiei Comert a Primariei Chisinau, pana acum autoritatile locale nu aveau parghii ca sa reglementeze comertul stradal si le-au primit abia dupa ce anul trecut a fost aprobata legea cu privire la statutul Municipiului Chisinau. 

 

Valentina CONSTANTINOV, ŞEF ADJUNCT DIRECTIA COMERȚ, CHIŞINĂU: “Pana acum nicio legea nu prevedea astfel de cerinte. Pentru prima data au fost stabilite aributiile APL in reglementarea comertului exterior. Consiliul e obligat sa adopte un astfel de regulament, ca de nu continuam haosul.”

 

Regulamentul interzice comertul in jurul pietelor, in scuaruri, parcuri sau pe trotuare. Documentul estre inclus pe ordinea de zi a consilierilor si ar putea fi votat la urmatorea sedinta.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn