Google+

Nemultumiti de intentia autoritatilor de a scumpi vinieta, zeci de soferi au PROTESTAT in fata Guvernului - VIDEO

Nemultumiti de intentia autoritatilor de a scumpi vinieta, zeci de soferi au PROTESTAT in fata Guvernului - VIDEO
Embed:

Nemultumiti de intentia autoritatilor de a scumpi vinieta, zeci de soferi au protestat aseara in centrul capitalei. Ei si-au adus masinile in fata guvernului, asta chiar daca la acea ora, in cladire nu se mai aflau decat paznicii.

 

Cei aproximativ 60 de soferi au venit in PMAN cu tot cu masini, pe care le-au aranjat in cateva coloane. Ei spun ca s-au adunat, fiind indemnati pe o retea de socializare. 


“Astazi suntem nu prea multi deoarece am venit cu scopul sa anuntam ca nu cedam, daca autoritatile nu iau masuri vom veni in fiecare zi, este culmea deja cu majorarile astea, uitati-va preturile in RO 34 de euro pe un an, in Ungaria, In Cehia 50 de euro...."


Acum cateva zile, guvernul a aprobat politica bugetar-fiscala, care prevede, printre altele, scumpirea vinietei pentru o perioada mai mare de 30 de zile. Astfel, taxa pentru o luna va creste de la 14 la 30 de euro, pentru 90 de zile de la 30 la 90 de euro, iar pentru 3 luni de la 50 la 180 de euro. Viceministrul Transporturilor, Vitalie Rapcea, sustine ca ideea majorarilor e a ministerului Finantelor. Banii acumulati ar urma sa ajunga in fondul rutier, care se va goli, dupa ce tot ministerul Finantelor a decis ca sursele adunate din taxa de drum sa fie transferate in bugetele primariilor. 

 

Ministrul Finantelor nu ne-a raspuns la telefon, iar serviciul de presa ne-a spus ca ministerul va avea un comentariu mai tarziu. Ca sa intre in vigoare, proiectul politicii bugetar-fiscale trebuie aprobat de Parlament.  

 

----------------------------------------------------------------------------

 

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn