Google+

Ninge fara intrerupere mai bine de 15 ore. IGSU a constituit o celula de criza: se circula extrem de greu pe unele sosele nationale - VIDEO

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a constituit o celula de criza pentru rezolvarea urgenta a problemelor care apar in zonele afectate de ninsori.

 

Comunicatul emis de IGSU:

 

"În această seară, către ora 21:00, în cadrul Centrului operaţional de dirijare a situaţiilor excepţionale al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă a fost creată Celula de criză în situaţii de urgenţă, în contextul condiţiilor meteo dificile. În cadrul Celulei de criză, vor activa reprezentanţi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, cu subdiviziunile acestuia - IGSU, IGP, INP, DTP, dar şi din cadrul Ministerului Finanţelor, Ministerului Apărării, Serviciului Meteorologic de Stat, Primăriei municipiului Chişinău şi furnizorii de energie electrică.

 

Decizia constituirii Celulei de criză, a fost luată în scopul monitorizării situaţiei din ţară şi luării deciziilor necesare de intervenţie, pentru ajutor cetăţenilor în caz de necesitate. Celula de criză va activa în regim permanent, pînă la ameliorarea situaţiei, creată odată cu condiţiile meteo dificile.

 

Strict monitorizate vor fi şi traseele şi porţiunile de drum cu sau posibile dificultaţi de circulaţie, şi anume  - traseul Leuşeni sprea vamă, traseul Chişinău – Hînceşti, traseul Leova, traseul Anenii-Noi – Căuşeni (porţiunea spre Troiţa Nouă). În context, vor activa şase direcţii de monitorizare pe şi în apropierea acestor trasee, cu scopul de a asigura intervenţiile echipelor de salvatori în deblocarea şi tractarea mijloacelor de transport, asigurarea securităţii persoanelor din autoturisme şi altă asistenţă necesară.

 

Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă roagă repetat cetăţenii să dea dovadă de responsabilitate şi prudenţă şi să se informeze înainte de a porni la drum, referitor la condiţiile meteo şi calitatea circulaţiei pe trasee. Tot în această seară, şeful IGSU, generalul-maior al s/salvare, Mihail Harabagiu, a efectuat instructajul necesar pentru echipele de salvatori şi pompieri, care au fost formate pentru intervenţia necesară în teren, acolo unde cetăţenii vor avea nevoie de ajutor. Dacă deplasările nu sînt strict necesare, pot fi amînate, pentru a evita situaţiile de criză. În caz de necesitate, e necesar să fie apelate Serviciile de urgenţă 901, 902 şi 903, pentru asistenţa calificată."Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn