Ninsoarea abundenta din aceasta noaptea a facut prapad in toata tara. Peste o suta de accidente s-au produs in ultimile 24 de ore pe soselele nationale in urma carora 5 persoane au fost ranite. Cei de la vama anunta ca masinilor de mare tonaj le este interzis sa circule pe soseaua Chisinau - Leuseni, dar si spre doua puncte de trecere a frontierei cu Ucraina. Peste 200 de copii nu au ajuns astazi la scoala din cauza ca autobuzele scolare nu au facut fata troienelor.

Publicat:11.01.2019, 12:08

Iarna a pus stapanire pe intreaga tara. Ninsorile abundente, insotite de viscol, au creat un peisaj de basm. Acesta insa a fost eclipsat de momentele neplacute prin care au trecut soferii porniti la drum.

In ultimele 24 de ore, salvatorii spun ca au scos din nameti 5 vehicule, iar oamenii legii anunta ca au inregistrat deja peste o suta de accidente pe intreg teritoriul tarii, in urma carora 5 persoane au fost ranite.

Cel mai grav dintre ele s-a produs aseara la Straseni, cand din cauza vitezei excesive, un microbuz a derapat de pe sosea si a ajuns intr-un sant. In consecinta soferul, dar si un pasager au fost internati la spital. Autoritatile spun ca sunt pe faza, in conditiile in care meteorologii au anuntat ca stratul de zapada a atins pe alocuri si 19 cm.

Potrivit lor, cea mai grava situatie este totusi in centrul tarii. De altfel, pana si camerele administratiei de stat a drumurilor, care transmit situatia in regim on-line sunt pline de zapada. Mare atentie daca porniti la drum. Serviciul vamal a anuntat ca exista restictii de circulatie pe teritoriul Romaniei, mai exact pe drumul dintre postul vamal Albita si localitatea Husi.

Tot cei de la vama spun ca masinilor de mare tonaj le este interzis sa circule pe traseul Chisinau- Leuseni, dar si spre posturile vamale Basarabeasca si Ceadar-Lunga. Tot din cauza ninsorii abudente, in aceasta dimineata, 224 de elevi din raioanele Nisporeni, Calarasi si Hancesti nu au mers la scoala din cauza ca autocarele scolare nu s-au urnit din loc.

In aceste momente, 6 localitati din Criuleni, Cahul si Cimislia raman partial deconectate de la energia electrica.