Google+

Nivelul si etapa de pregatire a drumurilor din tara. Datele Administratiei de Stat a Drumurilor

Administratia de Stat a Drumurilor informeaza despre etapa si nivelul de pregatire a gospodariei rutiere pentru activitate in perioada de iarna.

 

Astfel, potrivit datelor de pana astazi, 6 ianuarie, administrarea si intretinerea drumurilor sunt efectuate prin intermediul a 14 intreprinderi rutiere de exploatare a drumurilor, cu care „Administratia de Stat a Drumurilor” a incheiat contracte de antrepriza pentru efectuarea lucrarilor rutiere.


Pentru executarea lucrarilor de deszapezire si distribuirea materialului antiderapant pe drumurile publice  sunt antrenate masini si utilaje rutiere in numar de 483 unitati, inclusiv:

 

- autogredere – 105,

- buldozere cu senile – 39,

- tractoare pe pneuri cu lame – 90,

- freze de zapada – 18,

- distribuitoare auto –132,

- incarcatoare – 53,

- excavatoare – 46.

 

Pentru sporirea eficientei lucrarilor de intretinere de iarna pe drumurile publice, S.A. „Drumuri” au incheiat contracte directe cu agentii economici din teritoriu pentru utilizarea suplimentara a tehnicii de deszapezire (dupa necesitate), iar pentru monitorizarea utilizarii tehnicii rutiere la executarea lucrarilor de intretinere de iarna 165 de utilaje al S.A. „Drumuri” sunt dotate cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS).


Pentru combaterea lunecusului pe drumurile publice in sezonul de iarna 2015-2016 sunt necesare 78,9 mii tone material antiderapant. La momentul actual in stocurile S.A. „Drumuri” sunt 54,8 mi tone material antiderapant.

 

Pe drumurile nationale si locale au fost determinate sectoarele de drum supuse introienirii si se preconizeaza instalarea a 43,3 km parazapezi, inclusiv 29,5 km – drumuri nationale si 13,8 km – drumuri locale. Actualmente au inceput lucrarile de instalare.


De asemenea, sunt instalate 40 camere video pentru monitorizarea si vizualizarea starii conditiilor de circulatie pe timp de iarna.


La sectoarele dificile de drum cu declivitati majore vor fi organizate, dupa necesitate, posturi de remorcare a unitatilor de transport de mare tonaj, care se confrunta cu greutati la depasirea sectoarelor dificile mentionate.


Administratia de stat a drumurilor relateaza ca, in conlucrare cu Inspectoratul de Patrulare al MAI vor fi intreprinse masuri pentru a nu admite blocarea drumurilor de catre mijloacele de transport, care nu sunt pregatite corespunzator pentru circulatia pe timp de iarna.


Pentru informarea operativa despre conditiile de circulatie rutiera in perioada de iarna, incepind cu 01.12.2015 functioneaza serviciul in regim „non-stop” la i.S. „Administratia de Stat a Drumurilor” (tel.74-89-61, 22-55-30, email serviciu@asd.md), si la intreprinderile de exploatare a drumurilor din teritoriu.

 

Sursa foto: moldpres.md


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn