O cladire veche si parasita de mai bine de 16 ani s-a transformat intr-o gradinita cu toate comoditatile pentru 42 de micuti. Este vorba despre una din cele 4 gradinite din Carpineni, raionul Hancesti, care datorita banilor oferiti de guvernul roman, activeaza de cateva luni. Pana la renovarea edificiului, parintii erau nevoiti sa-si duca odraslele intr-un alt capat de sat, la cativa km distanta.

Publicat:01.03.2017, 16:00


Cladirea, care pana acum cateva luni, era o constructie darapanata si uitata de vreme si autoritati, arata acum ca noua. A si fost renovata din temelii, au fost reconstruiti peretii, acoperisul, au fost instalat sistem de incalzire, iar in curte a aparut un teren de joaca. 

”E frumos.”

42 de micuti merg deja la aceasta gradinita. Pana acum, parintii ii duceau intr-un alt capat de sat la gradinita.  

Irina MACARU, DIRECTOR GRADINITA ”LAPUSNITA”: "Satul nostru este extins pe patru dealuri. Pe parcurs ne gandim sa ne mai extindem si cu cadrele didactice...chiar si cu o grupa, daca o sa avem spatiu si bani."  

Ion CARPINEANU, PRIMAR CARPINENI: "Este un ajutor binevenit pentru localitatea noastra….pana acum copiii nu au avut posibilitatea sa frecventeze."

Asa cum banii pentru renovare au fost oferiti de guvernul roman, a venit sa vada cum a iesit gradinita ambasadorul Romaniei la Chisinau. Daca tot e prima zi de primavara, Daniel Ionita a vorbit cu micutii despre legenda martisorului.

Mircea ESANU, DIR. EX. FONDUL DE INVESTITII SOCIALE: "In aceasta institutie s-au investiti 2 mln si 900 de mii de lei, dintre care 2, 7  au fost pentru lucrarile de renovare."

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI IN RM: "Daca aceste programe sunt abordate cu responsabilitate. Suntem incurajati de succes.
Numai la Carpineni, aceasta este deja a doua gradinita pusa pe picioare din grantul de 20 de milioane de euro oferit de Romania. In toata tara, pana acum au fost renovate 832 de institutii."