Daca nu ati facut-o deja, ar cam fi cazul sa va grabiti sa va planificati vacanta de vara. Mai multe studii recente arata ca foarte multi oameni, inclusiv occidentali, nu calatoresc nicaieri pentru ca pur si simplu nu-si permit cheltuielile.

Publicat:30.04.2019, 12:45

Expertii insista ca, in schimbul unui efort de documentare, am putea reduce simtitor costurile. Iata cateva ponturi.

Numai in Statele Unite, se anticipeaza ca 39 de milioane de adulti nu vor pleca nicaieri in concediu pentru ca nu dispun de cele aproape 2 mii de dolari, cat costa in medie o vacanta.

Expertii in domeniu sustin ca un strop de planificare scade simtitor costurile, fara sa ne lipseasca de distractii si experiente memorabile.

„Ca sa ai o vacanta reusita e nevoie doar sa te pregatesti temeinic, sa te documentezi in prealabil”, explica Dayvee Sutton, expert in tursim.

De obicei, cea mai mare cheltuiala o facem cu transportul. Ca sa facem economii semnificative, se recomanda flexibilitate in privinta perioadei si a destinatiei. N-ar strica sa optam chiar si pentru o perioada usor extra-sezon.

„S-ar putea sa fie nevoie sa faci un compromis in privinta vremii, dar in felul asta economisesti la cazare si diverse experiente atractive”, a mai spus Dayvee Sutton.

De asemenea, cunoscatorii ne sfatuiesc sa folosim site-uri si aplicatii pentru documentare, planificare, astfel incat sa rezervam cele mai convenabile optiuni pentru zbor si cazare.

„Nici nu e nevoie sa tot verifici tarifele. Daca iti setezi alerte, primesti notificari pe telefon”, spune expertul. 

La o adica, putem apela si la un agent de turism ca sa ne faca rezervarile. Sunt mari sanse s-o faca gratis, pentru ca de regula agentii ii taxeaza pe furnizorii serviciilor, nu pe turisti.

„Ii zici agentului ce buget ai si el va gasi oferte corespunzatoare”, explica Dayvee Sutton.

Acestea fiind zise, va dorim o vacanta interesanta, care sa nu va ruineze!