Google+

I-a dat unui procuror 10 mii de euro mita, ca sa-i scape de inchisoare pe doi politisti, iar pentru ca acesta nu s-a tinut de cuvant l-a denuntat la CNA. Investigatie ZdG - VIDEO

I-a dat unui procuror 10 mii de euro mita, ca sa-i scape de inchisoare pe doi politisti, iar pentru ca acesta nu s-a tinut de cuvant l-a denuntat la CNA. Investigatie ZdG - VIDEO
Embed:

I-a dat unui procuror 10 mii de euro mita, ca sa-i scape de inchisoare pe doi politisti, iar pentru ca acesta nu s-a tinut de cuvant l-a denuntat la CNA. Asta a facut o fosta angajata a Curtii de Apel, care acum figureaza ca martor. Potrivit Ziarului de Garda, procurorul si oamenii legii au fost condamnati de catre prima instanta, iar recent dosarul a ajuns la Curtea de Apel.

 

Citand decizia primei instante de judecata Ziarul de Garda scrie ca procurorul Tudor Cojocaru a fost retinut de CNA acum un an fiind acuzat de trafic de influenta si corupere pasiva. El a fost denuntat de o fosta sefa de sectie de la Curtea de Apel Chisinau Cristina Ceban, care s-a plans ca i-a dat  10 mii de euro mita pentru a-i scapa de inchisoare pe doi politisti din Ialoveni, cercetati pentru luare de mita.

 

Cojocaru s-a laudat ca are relatii la CSJ si ar putea sa-i influenteze pe magistratii de acolo sa-i condamne pe cei doi la inchisoare cu suspendare.

 

A fost batuta palma, iar in scrt timp, femeia, i-a transmis banii chiar in biroul sau de la Curtea de Apel, iar pentru ca a fost intermediar si-a pus in buzunar alte 5 mii de euro. Curtea Suprema i-a condamnat pe cei doi politisit la inchisoare cu executare, iar acestia si-au cerut banii inapoi. 

 

Victor MOŞNEAG, REPORTER ZDG: Ce s-a intamplat dupa asta, pana l-a autodenunt.”

 

Pentru asta, fosta functionara s-a ales cu statut de martor in dosar si a fost scutita de pedeapsa, politistii acuzati de aceasta data ca au dat mita si procurorul au fost condamnati. Astazi Cristina Ceban ne-a spus ca nu vrea sa discute la acest subiect.

 

Procurorul Tudor Cojocaru nu ne-a raspuns la telefon. Potrivit Ziarului de Garda, in cadrul procesului de judecata el si-ar fi recunoscut vina integral si le-a spus  judecatorilor ca a luat mita insa nu a vorbit cu nici un magistrat de la CSJ intrucat credea ca lucrurile se vor rezolva de la sine.

 

Cristinei Ceban insa, procurorul i-ar fi spus ca decizia nu a fost cea la care toti s-au asteptat pentru ca exact atunci fusese retinut presedintele judecatoriei Rascani Oleg Melniciuc, ceea ce i-ar fi speriat pe judecatorii de la CSJ.

 

In consecinta, in luna mai a acestui an, instanta de judecata i-a gasit vinovati pe toti cei implicati in aceasta schema. Procurorul a fost demis si condamnat la 4 ani de inchisoare cu suspendare, celor doi politisti li s-au mai adaugat cativa ani la prima pedeapsa, iar Cristina Ciobanu a ramas fara functia pe care o detinea la Curtea de Apel. Acum dosarul a ajuns la Curtea de Apel.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn