Google+

O mama cu doi copii din Malcoci umbla de la o casa la alta dupa ce locuinta i-a ars. In ziua tragediei acasa erau doar copiii, care au fugit pe jumatate dezbracati - VIDEO

O mama cu doi copii din Malcoci umbla de la o casa la alta dupa ce locuinta i-a ars. In ziua tragediei acasa erau doar copiii, care au fugit pe jumatate dezbracati - VIDEO
Embed:

O mama cu doi copii din satul Malcoci, Ialoveni umbla de o saptamana de la o casa la alta. Au ramas fara acoperis de-asupra capului dupa ce locuinta lor a ars. In ziua tragediei acasa erau doar copiii. Baiatul de 13 ani a facut focul in soba, iar flacarile au cuprins toata casa. Speriat, acesta si-a luat sora in brate si au fugit, asa dezbracati cum erau.


Angela Coceban ne-a primit intre peretii care pana saptamana trecuta formau o casa. Azi deja – nu. N-a ramas decat o gramada de lut inmuiat de apa turnata de pompieri si de ploaie.

 

Femeia povesteste ca in ziua marelui necaz, era ca de obicei la magazin, acolo unde lucreaza ca vanzatoare. Pentru ca este cam departe de casa, iar orele de munca se incheie destul de tarziu, Marin este cel care la 13 ani tine gospodaria, cat mama lipseste.

 

Asa a facut si in ziua aceea. Cand a vazut ce se intampla, baiatul si-a luat susrioara de trei ani in brate si a fugit la vecini.

 

Marin COCEBAN: “Ai reusit sa te imbraci, sa imbraci surioara? Nu, am fugit in maiou si am luat doar repede o scurta.”

 

 La pranz, Marin si sora sa erau in casa unei femei din sat, care I-a vazut stand la magazinul unde lucreaza mama si I-a luat acasa.

 

Tamara TURCAN, LOCALNICA MALCOCI: “Am fost la magazin sa cumpar paine, I-am vazut stand acolo si mi s-a facut mila zic sa-i ajut macar cu ce pot.”

 

 Marin COCEBAN: “Ati mancat ceva pana acum? Nu am reusit. Unde ati stat e dimineata? La magazin.”

 

Pana ieri mama si cei doi copii au stat la o ruda, dar spune ca li s-a cerut sa plece de acolo, din cauza ca nu prea incapeau cu totii, asa ca doua zile a umblat prin sat sa caute un loc de trai. Femeia stie cat de imprudent este sa lasi un copil sa faca focul, dar spune ca nu avea alta solutie.

 

Sotul ei, care este sofer de TIR, este in ultima vreme mai tot timpul plecat de-acasa. Locuinta, nu crede ca o mai poate repara, intrucat e veche de-a bunicilor, construita din lut.

 

Inspectoratul pentru situatii de Urgenta ne-a comunicat ca incediul la Malcoci ar fi izbucnit din cauza ca in soba s-a turnat ulei de motor, care s-a inflamat si a provocat flacarile. Pompierii ii sfatuiesc pe parinti sa nu le permita minorilor sa aprinda focul, dar nici sa nu-i lase singuri acasa atata timp cat focul inca arde in soba. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn