Google+

O scoala normala pentru Occident, dar ca din viitor pentru copiii moldoveni s-a deschis la Chisinau. Un an de studii la aceasta scoala costa dublu decat unul la cea mai scumpa facultate din tara noasta - 4000 de euro - VIDEO

O scoala normala pentru Occident, dar ca din viitor pentru copiii moldoveni s-a deschis la Chisinau. Un an de studii la aceasta scoala costa dublu decat unul la cea mai scumpa facultate din tara noasta - 4000 de euro - VIDEO
Embed:

O scoala normala pentru Occident, dar ca din viitor pentru copiii moldoveni s-a deschis la Chisinau. Cu laboratoare moderne, dusuri la sala si cantina pe potriva unui mic restaurant, institutia va avea si cativa profesori de peste hotare. Pentru aceste conditii, exista si un pret, unul colosal - 4000 de euro pe an.

 

In aceste sali colorate, cu table digitale si mobilier modern isi vor face studiile in jur de 300 de copii, din clasa a intaia pana intr-a saptea. Astazi, unii au venit sa-si vada noul loc de studii. 

 

"Este cea mai superbă şcoală si cea mai scumpă. Îmi place şahul, cantina şi clasele. ” 

 

”Dupa ce voi învăţa aici, voi merge în Rusia să învăţ.”

 

"Eu voi fi un jucător de tenis. Dacă voi merge prin multe ţări trebuie să cunosc engleza. Am văzut doar în filmele americane. M-am gândit că la Chişinău niciodată nu vor construi aşa o şcoala, dar s-a întâmplat”.

 

Tot ca in filmele americane arata si laboratoarele, dotate cu tehnologii moderne. Institutia mai are si sala de dans si chiar de lego. 

 

Valentina ZELENCIUC, PROFESOR DE ARTA EXPRESIVA: "Vom combina doua obiecte, eductia plastica si educatia muzicala, vor oferi o alta abilitate pentru copii, e preluata din curriculum international”.   

 

 Dupa un program de studii similar celor din Statele Unite vor studia elevii aici, iar la absolvire vor primi doua diplome, una nationala si alta internationala.

 

Inga CHIOSA, DIRECTOR ADJUNCT, SCOALA INTERNATIONALA: ”Copiii vor invata in 3 limbi, limba de baza va fi engleza, sunt cerinte mari.”

 

 Copiii isi vor petrece la scoala aproape toata ziua. Dupa ore, pana la ora 17 vor avea diverse activitati. La cantina, elevii vor fi hraniti cu ceea ce isi doresc, dupa un meniu creat de fiecare parinte. Iar dupa orele de sport, vor putea face dus.

 

Adevarul este ca un an de studii aici costa dublu decat unul la cea mai scumpa facultate din tara noasta – 4000 de euro. Exista parinti dispusi sa plateasca acesti bani. 

 

"Ne vor ajuta si bunei, credem ca se merita.”

 

"Da e mult dar vom incerca sa facem fata.”

 

La ceremonia de inaugurare au venit si oficiali. 

 

Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIE, CULTURII SI CERCETARII: "Este o scoala hipermoderna toata cu ce este mai bun pentru copii, incepand de la mobielier anatomic si table interactive si terminand cu o sala de festivitati cu lumini si un sistem de sonorizare ce ma face sa fiu invidioasa si pentru anumite institutii de cultura.”

 

10 milioane de dolari au fost bagati in aceasta scoala. Investitia este a unui om de afacere de origine turca si a unei femei de afaceri din Moldova. In tara noastra, sunt acreditate 16 institutii de invatamant private. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn