Google+

O speculatie. Asa califica ministrul agriculturii, Nicolae Ciubuc, problema fermierilor care nu au unde sa-si vanda fructele si le lasa sa se strice pe camp - VIDEO

O speculatie. Asa califica ministrul agriculturii, Nicolae Ciubuc, problema fermierilor care nu au unde sa-si vanda fructele si le lasa sa se strice pe camp - VIDEO
Embed:

O speculatie. Asa califica ministrul agriculturii, Nicolae Ciubuc problema fermierilor care nu au unde sa-si vanda fructele si le lasa sa se strice pe camp. Acesta sustine ca va veni in curand cu explicatii, dupa ce saptamana trecuta liberalii au cerut ca acesta fie audiat in parlament.


Recolta de mere in acest an e mare, insa nu exista o problema privind piata de desfacere. O spune ministrul agriculturii care sustine ca va veni in curand cu dovezi in acest sens. 

 

Nicolae CIUBUC, MINISTRUL AGRICULTURII : “Este mai mult o speculare. Noi o sa venim in curand cu o informatie referitor la masurile intreprinse si la descrierea cazurilor respective. Cand? In descurs de doua saptamani? “

 

Vitalie GORINCIOI, PREŞEDINTELE ASOCIAȚIEI PRODUCĂTORILOR ŞI EXPORTATORILOR DE FRUCTE : “Nu e inventia agricultorilor, exista aceasta problema mai ales la cei care nu au unde sa pastreze aceste mere. “O alta problema este ca pe piata a scazut pretul la concentratul de suc.

 

Vitalie GORINCIOI, PREŞEDINTELE ASOCIAȚIEI PRODUCĂTORILOR ŞI EXPORTATORILOR DE FRUCTE:   “Toate tarile au un plus de roada si a scuzat pretul la concentratul de suc. Evident cei din prelucrare platesc putin.”


Saptamana trecuta, liberalii au cerut ca ministrul agriculturii sa vina in Parlament si sa explice cum poate fi solutionata problema fermierilor care nu au unde sa-si vanda fructele si le lasa sa se strice pe camp.

 

Din disperare, unii agricultori au inceput sa-si distruga livezile. Ministerul agriculturii a declarat anterior ca acest lucru se intampla pentru ca in acest an avem o productie uriasa de fructe. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn